Antena Meniu Search
x

Povestea micuţei Amerie Jo Garza, care la doar 10 ani a încercat să-şi salveze colegii de masacrul din Texas: "Micuţa mea a murit ca un erou"

Un adolescent în vârstă de 18 ani a intrat într-o clasă a unei şcoli din Texas şi a deschis focul. 19 copii şi doi profesori au căzut seceraţi de gloanţe în ceea ce a devenit unul dintre cele mai sângeroase atacuri armate din Statele Unite.

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 16:35

Povestea micuţei Amerie Jo Garza, care la doar 10 ani a încercat să-şi salveze colegii de masacrul din Texas: "Micuţa mea a murit ca un erou"
- Amerie Jo Garza a primit un premiu chiar în dimineaţa atacului - Twitter

Printre victime se numără şi Amerie Jo Garza, o fetiţă în vârstă de doar 10 ani, care chiar în dimineaţa atacului primise un premiu pentru rezultate excelente la învăţătură. Micuţa Amerie se poate să fi fost chiar prima victimă a atacatorului Salvador Ramos. Bunica fetiţei a povestit pentru Insider clipele de groază dinainte ca tânărul în vârstă de 18 ani să deschidă focul în clasă.

Micuţa Amerie Jo Garza abia împlinise 10 ani

"A intrat și le-a spus copiilor: 'O să muriți?'. Amerie Jo avea la ea telefonul și a sunat la 911. Atunci, el, în loc să îi ia telefonul și să îl arunce, a împușcat-o. A murit pe loc. Nepoata mea a fost împușcată și ucisă pentru că a încercat să sune la 911, a murit ca erou încercând să ceara ajutor pentru ea și colegii ei de clasă", a declarat Berlinda Irene Arreola, bunica fetiţei, pentru Insider.

Tatăl lui Amerie a declarat că fiica sa abia împlinise 10 ani în urmă cu câteva zile. Acesta a postat şi un mesaj emoţionant pe reţelele de socializare. "Vă mulțumesc tuturor pentru rugăciuni și ajutor în încercarea de a-mi găsi copilul. Mica mea iubire zboară acum sus cu îngerii de deasupra. Vă rog să nu luați viața ca fiind ceva de la sine înțeles. Îmbrățișați-vă familia. Spuneți-le că îi iubiți. Te iubesc Amerie Jo. Ai grijă de fratele tău mai mic pentru mine", a fost mesajul postat de Angel Garza. Amerie Jo Garza a fost cea de-a treia victimă identificată, în ordinea realizată de autorităţi.

Pe acelaşi subiect

Papa cere control strict asupra armelor de foc

Papa Francisc a declarat miercuri, după tragedia de la școala din Texas, că are „inima frântă" și a cerut control strict asupra armelor de foc, notează Mediafax. Papa Francisc s-a declarat miercuri „sfâșiat" de tragedia de la școala din Texas unde un adolescent înarmat a ucis cel puțin 19 copii și doi profesori. Mulțimea prezentă în Piața Sfântul Petru pentru audiența generală a aplaudat mesajul său, făcut la puțin timp după cel mai grav atac armat într-o școală din Statele Unite din ultimul deceniu.

„Sunt sfâșiat de masacrul de la școala primară din Texas. Mă rog pentru copiii și adulții care au fost uciși și pentru familiile lor", a spus Papa Francisc despre împușcăturile din Uvalde, Texas. Papa a făcut apel la un control mai mare asupra armelor. „Este timpul să spunem 'destul' traficului de arme fără discernământ. Să ne luăm cu toții un angajament pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple", a declarat Papa Francisc, potrivit Reuters.

Papa s-a confruntat adesea cu reprezentanții industriei armelor. În 2015, el a spus că oamenii care fabrică arme sau investesc în industriile de armament sunt ipocriți dacă se numesc creștini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Povestea micuţei Amerie Jo Garza, care la doar 10 ani a încercat să-şi salveze colegii de masacrul din Texas: "Micuţa mea a murit ca un erou"