Antena Meniu Search
x

O furtună puternică a paralizat o mare parte din Marea Britantie

O furtună puternică însoţită de ninsori abundente s-a abătut asupra Marii Britanii. Sute de şcoli sunt închise iar autorităţile recomandă evitarea călătoriilor cu maşina

Vezi și

O furtună puternică însoţită de ninsori abundente s-a abătut asupra Marii Britanii. Sute de şcoli sunt închise iar autorităţile recomandă evitarea călătoriilor cu maşina

Ninsoarea şi vântul puternic au tulburat serios viaţa de zi cu zi în Scoţia, Irlanda de Nord, Ţara Galilor şi nordul Angliei. Peste 200 de şcoli au fost închise, pentru ca elevii să rămână, în siguranţă, la casele lor. În sud, vântul şi uneori ploaia glacială au pus cele mai mari probleme iar mai la nord, oamenii, dar şi animalele s-au luptat din greu cu gerul şi zăpada.

În Scoţia, traficul feroviar a fost suspendat pe câteva linii iar pe şosele, poleiul a provocat nenumărate accidente, din fericire minore şi fără victime. Administraţia drumurilor din Scoţia a promis că utilajele de deszăpezire se vor afla pe teren zi şi noapte. Poliţia i-a sfătuit, totuşi, pe cetăţeni să nu se deplaseze decât dacă este strict necesar. Localnicii au înfruntat vremea rea cu dârzenie şi chiar cu voie bună.

În acest timp, în Ţara Galilor, furtuna a dat naştere unei tornade care a avariat câteva zeci de case. Viteza vântului s-a apropiat, pe alocuri, de 130 de kilometri pe oră. În Marea Nordului, furtuna durează deja de câteva zile iar spectacolul valurilor i-a impresionat pe lucrătorii de pe platformele petroliere, obişnuiţi, totuşi, cu o asemenea vreme.

Potrivit specialiştilor, gerul, vântul şi poleiul vor continua să le facă necazuri britanicilor până la sfârşitul săptămânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O furtună puternică a paralizat o mare parte din Marea Britantie