Antena Meniu Search
x

O întreagă echipă de rugby a cerut scuze unui jucător de culoare, după ce a primit cadou o banană stricată într-o pungă de gunoi, de Secret Santa

Un jucător italian de rugby de culoare și-a acuzat miercuri colegii de echipă de rasism, după ce aceștia i-au oferit o "banană stricată" în timpul unui schimb de cadouri anonime tip "Secret Santa", transmite Mediafax.

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 12:51

Jucătorul de rugby Cherif Traore
O întreagă echipă de rugby a cerut scuze unui jucător de culoare, după un cadou neinspirat de Secret Santa: "Nu am dormit toată noaptea" - Profimedia Images (arhivă)

Cherif Traore a scris pe Instagram că a primit cadoul nedorit, în interiorul unei pungi de gunoi, în timpul unei cine de Crăciun cu colegii de la Benetton Treviso. "În afară de faptul că mi s-a părut un gest jignitor, ceea ce m-a durut cel mai mult a fost să văd că majoritatea colegilor mei de echipă care erau prezenți râdeau. Ca și cum totul ar fi fost normal", a spus el. "Nu am dormit toată noaptea", a adăugat jucătorul de 28 de ani, citat de Reuters.

Traore s-a născut în Guineea, dar trăiește în Italia de la vârsta de șapte ani. El joacă pe postul de pilier la clubul Treviso din nordul țării și la echipa națională a Italiei.

El a declarat că, în mod normal, nu reacționează la "glumele rasiste" pentru a nu-și face dușmani. "Am decis să nu tac de data aceasta pentru a mă asigura că astfel de episoade nu se vor mai repeta", a spus el, adăugând că un astfel de comportament ar fi "condamnat serios în afara Italiei".

Clubul de rgby a condamnat gestul, iar jucătorii și-au cerut scuze față de Cherif Traore

Pe acelaşi subiect

Benetton Rugby a precizat într-un comunicat că "a condamnat întotdeauna cu cea mai mare fermitate orice manifestare de rasism și/sau formă de discriminare", iar incidentul în care a fost implicat Traore "nu are nimic de-a face cu sportul". Aceasta a adăugat că va susține întotdeauna "respectarea oamenilor, a culturii, a etniei, a credinței și a demnității lor".

Ulterior, clubul a precizat că întreaga echipă a fost convocată la o ședință în care jucătorii și-au prezentat scuzele față de Traore, care le-a acceptat.

Traore a declarat într-un comuncat al clubului că darul a fost un act de "idioțenie" din partea unui singur coechipier: "Am apreciat și am acceptat scuzele sale și ale întregii echipe".

Au existat numeroase incidente în care sportivii de culoare din Italia au fost victime ale unor abuzuri rasiste.

În fotbal, jucătorii de culoare sunt în mod obișnuit huiduiți de fani, în timp ce în octombrie Paola Egonu, o jucătoare de volei de culoare, a anunțat că ia o pauză de la echipa națională a Italiei în urma unor comentarii care îi pun la îndoială naționalitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O întreagă echipă de rugby a cerut scuze unui jucător de culoare, după ce a primit cadou o banană stricată într-o pungă de gunoi, de Secret Santa