Antena Meniu Search
x

Obiecte folosite în misiunile spaţiale, scoase la licitaţie

E forfotă mare în lumea colecţionarilor. Au mai rămas câteva zile până la o licitaţie inedită. La New York vor fi scoase la vânzare obiecte folosite în misiunile spaţiale. Documente completate de astronauţi, costume, steaguri care au stat pe suprafaţa lunii.

Vezi și

 Pietre sau praf de pe satelitul pământului însă nu vor fi scoase la vânzare. E ilegal. Casa de licitaţii va scoate la vânzare aproape 300 de obiecte. Unele au fost folosite de astronomi, pe pământ, altele de astronauţi, în spaţiu.

Printre obiectele scoase la licitaţie se găsesc efecte personale ale cosmonauţilor, steaguri care au ajuns pe Lună sau costume spaţiale. Preţul de pornire pentru ultimul steag american infipt în solul lunar este de şapte mii de dolari.

Un document pe care cosmonautul Buzz Aldrin şi-a făcut însemnări în misiunea Apollo 11 a fost estimat la aproape 45 de mii de dolari. Printre obiectele scoase la licitaţie se găseşte şi un costum realizat special pentru astronauţi de ruşi.

Colecţionarii nu vor putea cumpăra însă pietre sau praf de pe Lună. Licitaţia de la New York va avea loc pe opt aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Obiecte folosite în misiunile spaţiale, scoase la licitaţie