Antena Meniu Search
x

Video Ora Pământului 2021: Lumina a fost stinsă simbolic, aseară, pentru a atrage atenția asupra încălzirii globale

Lumea întreagă a dăruit Pământului o oră din timpul său. Seara, trecută, luminile s-au stins în clădiri emblematice de pe mapamond, dar şi în casele multora dintre noi. Ora Pământului este un proiect iniţiat în urmă cu 14 ani, care îşi propune să atragă atenţia asupra încălzirii globale şi protecţiei naturii, printr-o reducere simbolică a consumului de energie. 

de Redactia Observator

la 28.03.2021, 21:36

Vezi și
  • Lumina a fost stinsă între orele 20:30 și 21:30

Turnul Eiffel din Paris, poarta Brandenburg din Berlin, Kremlinul din Moscova sau Palatul Prezidenţial din Slovacia sunt doar câteva din locurile care au fost dispărut în întuneric. Este al 14-lea an în care oameni din toată lumea participă la această acţiune. 

Marco Lambertini, director WWF International: Prin această iniţiatvă pentru natură, ne îndeplinim responsabilitatea morală să coexistăm cu diversitatea uluitoare de viaţă de pe Terra şi vom crea o lume mai sănătoasă, corectă şi mai sustenabilă.

Mai exact, scopul acţiunii este de a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice. Între 20:30 şi 21:30 şi în case oamenii au stins luminile. La Wuhan, primul focar mondial de COVID, evenimentul dedicat mediului a trecut pe plan secund. Oamenii au dezvelit o statui a lui Michael Jackson şi i-au adus un tribut regelui pop.

Luna viitoare, 40 de lideri globali vor participa la un summit virtual pe tema schimbărilor climatice, la invitaţia preşedintelui american Joe Biden.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ora Pământului 2021: Lumina a fost stinsă simbolic, aseară, pentru a atrage atenția asupra încălzirii globale