Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pană de curent majoră, din cauza caniculei. Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania și coasta Adriatică a Croației sunt afectate

O pană uriașă de curent a afectat mai multe țări din regiunea balcanică. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania și coasta Adriatică a Croației. Motivul nu este cunoscut, dar este posibil să aibă legătură cu valul de caniculă. 

de Redactia Observator

la 21.06.2024 , 15:14

Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania și coasta Adriatică a Croației sunt afectate
Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania și coasta Adriatică a Croației sunt afectate - Shutterstock

Incidentul s-a produs vineri. Zonele afectate de pana de curent se confruntă cu un val de căldură, cu temperaturi în jur de 40 de grade Celsius.

Muntenegru, Bosnia și Herțegovina și cea mai mare parte a coastei Adriatice a Croației, au suferit vineri o întrerupere majoră a energiei electrice, a anunțat distribuitorului CEDIS din Muntenegru, potrivit Reuters"Aproape întreaga zonă a Muntenegrului este fără curent din cauza întreruperilor din rețea", a transmis CEDIS pe Facebook.

Problema a fost cauzată de "o tulburare internațională care a afectat mai multe țări"

Articolul continuă după reclamă

Compania de energie electrică HEP din Croația a declarat că problema a fost cauzată de "o tulburare internațională care a afectat mai multe țări". "Operatorul croat de sistem de transport efectuează o analiză cu operatorii de sistem din țările vecine pentru a determina cauza", a comunicat compania.

În numeroase orașe croate, semafoarele s-au oprit și peste tot se aud sirenele ambulanțelor, relatează martorii. Televiziunea albaneză Top Channel a declarat că mai multe orașe, inclusiv capitala Tirana, nu au curent electric. Televiziunea a citat surse care spun că un echipament defect din Muntenegru a provocat întreruperea curentului în întreaga regiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unui furt de date?
Observator » Stiri externe » Pană de curent majoră, din cauza caniculei. Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina, Albania și coasta Adriatică a Croației sunt afectate