Antena Meniu Search
x

Partidul Angelei Merkel a pierdut alegerile regionale în două landuri importante

Partidul Angelei Merkel a pierdut alegerile regionale în două landuri esențiale. Ecologiștii au câștigat în Baden-Württemberg iar social-democrații în Renania Palatinat, landuri pe care cele două formațiuni le guvernau și până la aceste alegeri.

de Redactia Observator

la 15.03.2021, 10:36

- Profimedia

Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, a înregistrat rezultate slabe în alegerile parlamentare desfăşurate duminică în landurile Rheinland-Pfalz şi Baden-Württemberg, conform proiecţiilor realizate pe baza sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, potrivit Mediafax

Rezultatele par să reflecte nemulţumirile faţă de restricţiile antiepidemice şi faţă de situaţia economică şi socială. În landul Rheinland-Pfalz, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) este creditat cu 36,0% din voturi, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) cu 26,8%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD), cu 9,1%.

În landul Baden-Württemberg, Alianţa 90/Verzi a obţinut 32,8%, Uniunea Creştin-Democrată, 23,6%, iar Partidul Social-Democrat (11,1%), potrivit publicaţiei Die Welt.

Preşedintele Bundestagului, Wolfgang Schäuble, unul dintre liderii Uniunii Creştin-Democrate (CDU), nu consideră că rezultatele alegerilor din Rheinland-Pfalz şi Baden-Württemberg sunt relevante pentru scrutinul parlamentar federal programat în Germania în septembrie. "Pentru CDU nu este, în niciun caz, o seară frumoasă. Dar era previzibil. Însă, în aceste cazuri, a fost vorba despre dueluri de personalităţi", a afirmat Wolfgang Schäuble. Secretarul general al Partidului Social-Democrat (SPD), Lars Klingbeil, a salutat rezultatul înregistrat de formaţiune în landul Rheinland-Pfalz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Partidul Angelei Merkel a pierdut alegerile regionale în două landuri importante