Antena Meniu Search
x

Peskov: Putin va fi reales anul viitor cu peste 90% din voturi. După ce declaraţia a devenit virală, i-a acuzat pe americani că l-au citat greşit

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, acuză publicaţia New York Times că l-a citat greşit într-un interviu în care ar fi spus că Vladimir Putin va fi reales, în 2024, preşedinte al Rusiei cu peste 90% din voturi. Declaraţia lui Peskov a devenit virală pe internet, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.11.2023, 14:39

Peskov: Putin va fi reales anul viitor cu peste 90% din voturi. Acuză NYT că l-a citat geşit
Peskov: Putin va fi reales anul viitor cu peste 90% din voturi. Acuză NYT că l-a citat geşit - Profimedia Images

"Alegerile noastre prezidenţiale nu sunt cu adevărat o democraţie, sunt o birocraţie costisitoare. Domnul Putin va fi reales anul viitor cu peste 90% din voturi", se menţiona în articolul publicat de New Yorl Times. 

Ca răspuns la o solicitare a RBC.ru de a confirma dacă a spus cu adevărat acest lucru, Peskov a transmis că americanii au acţionat "ca întotdeauna".

"Pare că e aşa, dar nu este. Despre faptul că Putin va fi reales, personal eu sunt sigur de asta, pe baza nivelului de consolidare a societăţii în jurul lui Putin, da, aşa este. În rest, a fost o întrebare despre alegeri şi răspunsul a fost de aşa natură încât, deşi alegerile sunt o cerinţă a democraţiei şi Putin însuşi a decis să le organizeze, teoretic însă ar putea să nici nu aibă loc. Pentru că deja este evident că Putin va fi reales. Aceasta este părerea mea absolut personală. Ei bine, ei distorsionat-o cumva", a declarat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a insistat pentru RBC.ru că a exprimat o opinie personală atunci când a declarat pentru The New York Times că preşedintele în exerciţiu, Vladimir Putin, va câştiga alegerile prezidenţiale din 2024 cu peste 90% din voturi.

Pe acelaşi subiect

Putin, la al patrulea mandat prezidenţial

Controversata reformă constituţională din 2020 îi permite lui Putin, aflat la cel de-al patrulea mandat prezidenţial, să candideze pentru realegerea sa atât în 2024, cât şi în 2030.

Putin nu şi-a anunţat participarea la viitoarele alegeri prezidenţiale. Data trecută, el şi-a anunţat candidatura cu patru luni înainte de ziua scrutinului. Preşedintele rus a remarcat că, datorită faptului că cetăţenii ruşi au susţinut modificările la Constituţie la votul din 2020, el are posibilitatea să candideze din nou.

Şefa Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Rusia, Ella Pamfilova, a lăsat să se înţeleagă vineri că preşedintele Vladimir Putin ar putea candida la alegerile prezidenţiale din 2024 pentru un nou mandat, ceea ce i-ar permite să rămână la putere până în 2030, potrivit EFE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Peskov: Putin va fi reales anul viitor cu peste 90% din voturi. După ce declaraţia a devenit virală, i-a acuzat pe americani că l-au citat greşit