Antena Meniu Search
x

Povestea românului implicat în fraude bancare în Taiwan

Autoritățile din Taiwan au executat, sâmbătă, mandatul de deportare emis pe numele românului Mihail Colibaba, bărbat condamnat la închisoare pentru fraudă bancară și trimis în țara natală după ce și-a efectuat pedeapsa cu închisoarea.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.11.2020, 09:44

Românul făcea parte dintr-o amplă grupare specializată în fraude bancare
Românul a fost condamnat la închisoare în Taiwan, în 2016 - Focus Taiwan
  • Mihail Colibaba a fost condamnat la închisoare în 2016.
  • Mihail Colibaba a fost eliberat din închisoare în această săptămână.

Colibaba făcea parte dintr-o grupare criminală organizată care, în 2016, a încercat să se umple de bani dând lovitura tocmai în Taiwan.

Conform Focus Taiwan, membrii grupării au căutat să dea o lovitură rapidă sistemului bancar din Taiwan, în perioada 9-11 iulie.

Membrii grupării s-au folosit de un program malware pentru a virusa sistemul bancar din Taiwan, iar apoi au retras de la diferite ATM-uri, din Taipei, New Taipei și Taichung, o sumă echivalentă cu 2,76 milioane de dolari.

Zeci de persoane au pus umărul la lovitura de milioane, însă planul a fost dat peste cap după ce mai mulți localnici au alertat forțele de ordine după ce au văzut suspecți retrăgând sume importante de bani din ATM-uri.

19 suspecți au reușit să părăsească țara într-un timp record și au fost dați în urmărire.

Cele trei persoane care aveau misiunea de a scoate banii din țară au fost prinse.

Este vorba despre românul Mihail Colibaba și despre basarabeanul Nicolae Pencov, dar și despre liderul grupării, letonul Andrejs Peregudovs.

Cei trei au fost condamnați la închisoare în 2016. Pencov a fost condamnat la patru ani și șase luni de închisoare. A fost eliberat în septembrie și deportat în țara natală.

Mihail Colibaba a fost condamnat la patru ani și opt luni de închisoare. A fost eliberat în această săptămână, iar sâmbătă a fost condus la aeroport, de reprezentanți ai autorităților locale, pentru a fi trimis în țara natală.

Andrejs Peregudovs a fost condamnat la patru ani și 10 luni de închisoare și ar urma să fie eliberat la începutul anului viitor.

Autoritățile din Taiwan au reușit să recupereze aproape întreaga sumă de bani furată de Peregudovs și ceilalți membri ai grupării conduse de el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Povestea românului implicat în fraude bancare în Taiwan