Antena Meniu Search
x

Preşedintele Ucrainei a semnat legea care prevede chemarea rezerviștilor pentru serviciul militar

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat o lege care permite rezerviștilor să fie chemați pentru serviciul militar fără a anunța mobilizarea, a anunţat miercuri preşedinţia.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 21.04.2021, 09:39

Ucraina mobilizează şi rezerviştii

Aprobată de parlament la sfârșitul lunii martie, măsura face posibilă creșterea semnificativă a forțelor armate, pe fondul escaladării tensiunii cu Rusia în estul Ucrainei. "Acest lucru va face posibilă echiparea rapidă a unităților militare ale tuturor forțelor de apărare cu rezerviști, crescând astfel semnificativ eficacitatea lor în luptă în timpul agresiunii militare", a anunţat preşedinţia ucraineană.

Marți, Zelenski l-a provocat pe omologul său rus, Vladimir Putin, să-l întâlnească în regiunea Donbass pentru discuții, pentru a pune capăt conflictului și pentru a ușura tensiunea dintre vecini. Kievul și Moscova și-au reproșat vina pentru ciocnirile din ce în ce mai mari din Donbass, unde trupele ucrainene s-au luptat cu forțele susținute de Rusia într-un conflict despre care Ucraina spune că a ucis 14.000 de oameni din 2014.

Ucraina, aliații săi occidentali și NATO au acuzat Rusia de comasarea de trupe "provocatoare" la granița de est a Ucrainei și în Crimeea. La rândul său, Rusia a acuzat Statele Unite și NATO de "activitate provocatoare" în regiunea Mării Negre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Ucrainei a semnat legea care prevede chemarea rezerviștilor pentru serviciul militar