Antena Meniu Search
x

Foto Prețul scump al iubirii: Italiancă sechestrată în casă de soțul român până la moarte. Valentin Furtună și-a adus amanta și și-a forțat partenera să-i lase averea

Sentinţă dură - un violonist român care şi-a sechestrat soţia italiancă pentru a-i lua averea a fost condamnat la opt ani de închisoare în Italia. Deşi femeia a murit după chinul îndurat, avocatul artistului îi cântă în strună - crede că este nevinovat şi că va contesta sentinţa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

de Cornelia Crîşmaru

la 27.04.2023, 20:29

Cazul lui Valentin Furtună a şocat Italia. Violonist la Opera din Cagliari, bărbatul a fost căsătorit cu Franca, o femeie cu 20 de ani mai în vârstă decât el.

A plătit scump pentru iubire

Cornelia Crîșmaru, corespondent Observator in Italia: Totul a început în 2013, atunci când Valentin Furtună și-a adus amanta să stea în casă cu el şi cu soţia lui. Apoi, el şi-a închis soţia în casă şi a împiedicat-o să se vadă cu prietenii. Pentru că femeia de 77 de ani a cerut separarea, fostul violonist a început să îi dea medicamente psihotrope şi a pus-o să semneze un testament în care el figura drept singur moştenitor.

În cele din urmă, soţia violonistului s-a stins, iar rudele l-au reclamat la Poliţie. În primă instanţă, bărbatul a fost condamnat la 9 ani de închisoare, dar, la recurs, judecătorii i-au redus sentinţa cu un an. Avocatul lui tot nu este mulţumit - vrea să îşi scape clientul de pedeapsă.

Pierluigi Pau, avocat: Furtună avea deja un testament în care era singurul beneficiar. El şi Porcu, fosta soţie, aveau testamentele în care celălalt era singurul beneficiar. Cred că este nevinovat.

În timpul procesului, a fost citată şi amanta românului, pentru care procurorii au cerut cinci ani de închisoare. Acuzaţiile au fost însă respinse de judecători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Prețul scump al iubirii: Italiancă sechestrată în casă de soțul român până la moarte. Valentin Furtună și-a adus amanta și și-a forțat partenera să-i lase averea