Antena Meniu Search
x

Proteste violente, la Rio înainte de Campionatul Mondial de Fotbal

Au rămas mai puţin de 50 de zile până la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal, iar autorităţile braziliene sunt în stare de alertă maximă. Proteste violente au izbucnit la Rio, la doi paşi de celebra plajă Copacabana

Vezi și

Străzile ce duc spre Copacabana şi o altă plajă de vis, Ipanema, au fost luminate, după căderea nopţii, de focurile aprinse în plină stradă. Revolta a fost provocată de moartea unui tânăr foarte popular în cartier, un dansator de 26 de ani. El pare să fi fost omorât în bătaie, într-o noapte în care forţele de securitate au acţionat în zonă.

Oamenii cred că dansatorul a fost ucis chiar de poliţişti, care l-au confundat cu un traficant de droguri. Autorităţile au deschis o anchetă dar aceasta nu i-a liniştit pe localnici, care s-au răzbunat prin acte de vandalism. Au răsunat şi focuri de armă care au sporit haosul de pe străzi.

Poliţiştii au încercat să pună capăt revoltei, dar imediat s-a răspândit zvonul că încă un locuitor al cartierului şi-ar fi pierdut viaţa, de data aceasta prin împuşcare. Acum, la Copacabana a revenit calmul, dar tulburările au obligat autorităţile să închidă câteva bulevarde şi un tunel rutier, toate intens circulate.

Sunt tocmai arterele pe care se aşteaptă să treacă zeci de mii de turişti în timpul Campionatului Mondial de Fotbal. O eventuală repetare a violenţelor în acele zile ar fi un dezastru pentru imaginea Braziliei în lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Proteste violente, la Rio înainte de Campionatul Mondial de Fotbal