Antena Meniu Search
x

Video Reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu, corespondenţă din Ucraina. Locuitorii din Odessa se aşteaptă la un atac dinspre mare

Locuitorii Odessei se pregătesc pentru invazie. Un videoclip postat pe o reţea de socializare a surprins zeci de oameni care cară saci de nisip şi construiesc baraje pe plajă. 

de Redactia Observator

la 02.03.2022, 17:45

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Oamenii se așteaptă la un atac dinspre mare, aşa că au sudat părţi din şine vechi pe care le-au folosit pentru a forma structuri în formă de X, menite să servească drept bariere antitanc. 

Situaţia este foarte dificilă în Ucraina în momentul de faţă. Kievul este încercuit de trupe ruseşti, bombardamente inclusiv în această dimineaţă. Oamenii s-au trezit în buncăre sau în gurile de metrou, acolo unde se adăpostesc de fiecare dată în momentul în care aud alarma antiaeriana. Mariupol este de asemenea înconjurat de tancuri, Harkov e bombardat de mai bine de 36 de ore, iar Nicolaev la fel. Avem informaţii că a fost bombardat în această dimineaţă cu ajutorul unor elicoptere de atac. Odessa se pregăteşte luptă, îşi pregăteşte apărarea inclusiv la marginea, dar şi în interiorul oraşului. Toate plajele de pe Odessa au fost minate  în urmă cu câteva zile. Sunt echipaje de poliţie la fiecare intrare pe plajă. De fiecare dată când oamenii se apropie de astfel de plaje sunt sfătuiţi să nu calce pe nisip pentru că au fost montate mine în cazul unui asalt rusesc, aşteptat de altfel aici. Vremea pe mare aduce oarecum norocul ucreinenilor din Odessa pentru că nu permite navelor ruseşti să se apropie foarte mult de ţărmul mării. Este furtună pe mare în momentul de faţă. Aşadar, un desant, spun autorităţile din Odessa, este puţin probabil, cel puţin în următoarele ore. În oraş situaţia este cu totul alta. Se pregătesc baricade în special în centru, dar şi în marginile oraşului. La fiecare intrare în Odessa vedem oameni, vedem civili care îi ajută pe militari să ridice baricade. De asemenea, am filmat în centre de ajutorare, unde toţi oamenii din regiunea Odessa vin pentru a aduce diferite lucruri. De la medicamente, haine, mâncare, apă pentru sprijinul militarilor voluntari. De asemenea, mai multe patrule din civile merg pe străzile oraşului. Civilii din Odessa au fost sfătuiţi ca de fiecare dată când văd persoane suspecte să le fotografieze, iar apoi să anunţe autorităţile. O situaţie extrem de încordată. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în orele imediat următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Reporterul Observator Laurenţiu Rădulescu, corespondenţă din Ucraina. Locuitorii din Odessa se aşteaptă la un atac dinspre mare