Antena Meniu Search
x

Rio de Janeiro s-a transformat într-o uriaşă groapă de gunoi!

Abia s-a terminat carnavalul de la Rio şi oraşul s-a transformat într-o uriaşă groapă de gunoi! Muncitorii de la salubritate sunt în grevă de o săptămână.

Vezi și

 Vor salarii mai mari, iar primarul nu pare pregătit deocamdată să le ofere. Vrea să cureţe oraşul cu câţiva spărgători de grevă.

Până mai ieri Rio de Janeiro era capitala distracţiei. Pe străzile oraşului dansau milioane de oameni din toată lumea. Acum e capitala gunoaielor. Chiar şi bulevadrele centrale sunt sufocate de deşeuri.

Muncitorii de la salubritate sunt în grevă de o săptămână. Primarul a fost de acord să le mărească salariile cu nouă procente, dar oferta i-a jignit mai degrabă pe manifestanţi.

Acum câştigă în jur de 340 de dolari pe lună şi nu au de gând să se întoarcă la muncă până când nu vor primi cinci sute de dolari pe lună.

Dar protestul gunoierilor e pus în pericol tocmai de gunoieri. O parte dintre ei au acceptat să se întoarcă la serviciu deşi nu li s-au mărit salariile. Cei care au acceptat să muncească speră să adune toate gunoaiele de pe străzi până mâine. O misiune imposibilă în opinia multora.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Rio de Janeiro s-a transformat într-o uriaşă groapă de gunoi!