Antena Meniu Search
x

Româncă din Italia, distrusă de moartea fiului ei, Tudor: "Eram departe de copilașul meu!"

O româncă din Italia e distrusă de moartea fiului ei, Tudor, care avea doar 24 de ani: "Eram departe de copilașul meu!", plânge femeia, care trece printr-o dramă uriașă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 14.03.2020, 16:07

Tatiana și fiul ei, Tudor
Româncă din Italia, distrusă de moartea fiului ei, Tudor: "Eram departe de copilașul meu!" - Facebook
  • O româncă din Italia și-a pierdut fulgerător al doilea fiu.
  • Tudor avea doar 24 de ani.

O româncă din Italia e distrusă de moartea fiului ei, Tudor, care avea doar 24 de ani: "Eram departe de copilașul meu!", plânge femeia, care trece printr-o dramă uriașă.

Tragedie cumplită pentru o familie de români din Italia, după ce Tudor, un tânăr de doar 23 de ani, a murit fulgerător, în somn. Mama lui, Tatiana, a vorbit despre suferința prin care trece și a povestit cum era iubit fiul ei de către toți cei care l-au cunoscut.

Tatiana Drăgoiu și-a pierdut al doilea fiu, Tudor, în Italia. Tudor Ioan Drăgoiu era voluntar la Crucea Roșie Italiană încă din adolescență, alături de mama, tatăl și sora lui. Tatiana a vorbit pentru Rotalianul despre drama pe care o trăiește, Tudor fiind al doilea fiu pe care-l pierde.

"Vă mulțumesc, dar numai Dumnezeu mă mai poate ajuta după ce am pierdut amândoi băieți.", spune Tatiana. Ea a mai pierdut un fiu în urmă cu câțiva ani, când se afla încă în România. Se numea Gabriel, era bolnav și poate ar mai fi trăit și astăzi, dar lipsurile și indiferența medicilor din țară l-au condamnat la deces, spune mama lui, care e din Moeciu de Jos, Brșov.

Pe acelaşi subiect

După această tragedie, familia Drăgoiu a decis să plece definitiv din România și s-a stabilit în Italia, la Orte, în provincia Viterbo. "Moartea lui Gabriel ne-a determinat să intrăm toți în Crucea Roșie. Voiam să facem ceea ce n-au făcut ceilalți pentru noi.", povestește Tatiana.

Tudor părea sănătos și fericit, era foarte tânăr. Terminase studiile de contabil și voia să urmeze o facultate în timp ce lucra și făcea voluntariat la Crucea Roșie. Avea o logodnică, Eleonora, de naționalitate italiană. Se iubeau foarte mult și voiau să se căsătorească. Între timp, voia să meargă în vizită și în România anul acesta, să-i arate logodnicei sale frumusețile țării noastre.

"Aduna toate pisicile și câinii de pe stradă și le aducea acasă. Oamenii de pe stradă îi îmbrăca, le dădea de mâncare. A terminat contabilitatea, putea să aibă servici de domn, dar nu a vrut. Era mereu în prima linie. Era viața mea.", a mai povestit mama lui Tudor.

O boală din naștere, o malformație cardiacă congenitală, arată rezultatele autopsiei, a fost cea care a pus capăt vieții tânărului român în data de 5 martie: "Eram în Fologoria, în serviciu pe 118 (serviciul de ambulanță în Italia – n.r.), aveam transfer în Trentino o săptămână. Eram departe de copilașul meu. S-a mobilizat Crucea Roșie din Folgaria și Orte și am venit imediat. Am găsit casa plină de colegi.", a mai relatat românca.

Tudor a fost găsit fără viață în patul său, la ora 6 dimineața, și în ciuda tuturor eforturilor de a-l resuscita, atât din partea tatălui și a surorii sale, cât și din partea personalului medical solicitat să intervină, nu s-a mai putut face nimic.

"S-a dus la somn la ora 12:00 noaptea. La ora 6:00 dimineața l-au găsit tatăl și sora lui. I-au făcut masaj cardiac...", povestește Tatiana.

"Acum, că și fratele tău, Tudoraș, a zburat la cer, îmi iau foc venele. Deși încerc să fiu puternică, lacrimile mele curg numai când mă gândesc la chipul vostru. Nu m-aș fi gândit niciodată că voi suferi din nou din cauza unei morți neașteptate și nu orice moarte, ci aceea a fiului meu adorat Tudoraș.", scria mama româncă pe Facebook.

"Mi se pare că revăd aceiași demoni care noaptea mă țineau de mâini și de picioare și cu coada îmi blocau respirația, am impresia că mă prăbușesc la pământ ca o nulitate fără sens, dar lupt pentru voi, o fac pentru voi. N-o să mă vedeți învinsă, vă voi ține aproape de mine și nu vă voi lăsa singuri nicio clipă, chiar dacă sunteți doar spirite acum. Veți curge în venele mele prin fiecare reușită, prin fiecare obiectiv atins. Voi suneți principiile mele, copiii mei adorați. Tudoraș era cel care îmi spunea mereu să nu mă dau bătută niciodată. Îmi lipsești mult, Gabriel. Te rog, ai grijă de fratele tău, care nu a încetat niciodată să te plângă.", a mai scris Tatiana pe 12 martie, când Gabriel ar fi trebuit să împlinească 23 de ani dacă ar mai fi fost în viață, astăzi.

"Nici să sfințesc mormântul nu pot, au închis cimitirul. Slavă Domnului că l-a lăsat pe părinte să-i facă slujba înainte să-l îngroape.", a mai spus Tatiana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Româncă din Italia, distrusă de moartea fiului ei, Tudor: "Eram departe de copilașul meu!"