Antena Meniu Search
x

MAE confirmă că un cetățean român a murit de coronavirus, în Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat moartea de coronavirus a unui cetățean român din Italia, precizând că decesul s-a produs pe fondul unei afecțiuni medicale preexistente infecției cu noul coronavirus.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 14.03.2020, 14:46

Român cu coronavirus, mort în Italia
Cetățean român decedat în Italia, după ce a fost confirmat cu coronavirus - Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat moartea unui cetățean român din Italia, precizând că decesul s-a produs pe fondul unei afecțiuni medicale preexistente infecției cu noul coronavirus.

Cetățeanul român decedat în Italia este una dintre cele două surori diagnosticate și internate lângă Milano, care s-au stins la două zile distanță una de cealaltă.

Una dintre ele urma să împlinească 80 de ani chiar pe 14 martie. A murit însă cu două zile înainte. Sora ei, 75 de ani, s-a stins din viață miercuri. Familia celor două surori susține că ambele au fost infectate cu coronavirus, după ce au mers la Milano în ianuarie. Cea mai mică dintre surori a mers acolo pentru un tratament medical și sora ei mai mare a însoțit/o, pentru a o îngriji.

"În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

"Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19", se mai arată în comunicatul MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » MAE confirmă că un cetățean român a murit de coronavirus, în Italia