Antena Meniu Search
x

O româncă din Italia gătește gratis micul dejun pentru medicii care tratează bolnavii de coronavirus

Maria Blaj, proprietara unor localuri din Bologna, Italia, a decis să susțină eforturile depuse de medici împotriva coronavirusului și să le gătească micul dejun gratis în fiecare dimineață.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 18.03.2020, 15:34

Maria se trezește în fiecare dimineață la 4 pentru a pregăti micul dejun
Maria îi susține pe medicii din Bologna care luptă cu coronavirusul - Bologna Today
  • O româncă din Italia gătește gratis micul dejun pentru medicii care tratează bolnavii de coronavirus
  • Românca îi susține pe medicii din Bologna care luptă împotriva coronavirusului

Maria Blaj, proprietara unor localuri din Bologna, Italia, a decis să susțină eforturile depuse de medici împotriva coronavirusului și să le gătească micul dejun gratis în fiecare dimineață.

Maria se trezește în fiecare dimineață la ora 04.00 și merge la unul dintre localurile deținute de ea, Bar Pastry Bistrot Rapid, unde pregătește pateuri, fursecuri și croissante.

Conform Bologna Today, întreaga marfă este destinată cadrelor medicale care lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sant'Orsola.

Este o decizie pe care Maria a luat-o încă din prima zi din care s-a decis intrarea generală a orașului în carantină: "Localul este în continuare închis publicului, iar angajații sunt în izolare la casele lor. Însă eu mă trezesc în fiecare dimineață la ora 04.00 și respect acest ritual pentru doctori, asistente medicale și toți cei care merită un asemenea efort pentru că este un minim de efort pe care îl pot face și eu în această perioadă dificilă. Cred că toți cei care sunt în prima linie a luptei cu acest virus sunt oameni extraordinari, minunați și care merită toată susținerea noastră. Voi continua să le pregătesc micul dejun până când câștigăm această luptă sau cel puțin până când rămân fără materie primă pentru că încă nu știm dacă putem redeschide localul pe 25 martie sau nu".

Maria recomandă și altor apropiați "să facă gesturi similare pentru că știu că au materie primă la îndemână și este păcat să așteptăm să expire în loc să o folosim pentru a ajuta angajații spitalelor sau pe cei aflați în dificultate".

Italia este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus, înregistrându-se până acum 31.506 înfectări cu coronavirus și 2.503 decese provocate de teribilul virus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Stiri externe » O româncă din Italia gătește gratis micul dejun pentru medicii care tratează bolnavii de coronavirus