Antena Meniu Search
x

România uimeşte din nou lumea cu geniile sale

Nouă elevi braşoveni au captat atenţia oamenilor de ştiinţă, când proiectul lor de colonizare a spaţiului a câştigat premiul întâi la concursul internaţional de proiecte spaţiale organizat de NASA.

Vezi și

 Peste numai o lună, adolescenţii ar putea să îi cunoască personal pe cei mai faimoşi astronauţi ai planetei, la baza NASA din Los Angeles. Un pas mic se transformă într-un salt uriaş pentru tinerii vizionari. Călătoria presupune costuri de mii de dolari. Şi elevii nu şi-au găsit încă sponsorii.

Astfel de idei provocatoare le-au adus celor opt elevi de clasa a XI-a premiul mult râvnit. Locul I la concursul internaţional de proiecte ştiinţifice organizat în fiecare an de NASA.

O idee de succes, cu o echipă pe măsură. Pentru a da viaţă proiectului „Renaşterea II", tinerii au întreprins o călătorie până dincolo de stele. Concursul a costat în conceperea unei lucrări despre o staţie spaţială care să găzduiască o colonie de 300.000 de locuitori.

Şase săptămâni a durat periplul lor intelectual. Şi au construit un viitor în stele, pentru om. „Zmeul lui Dumnezeu" este proiectul care i-a dus pe podium. Ca să îşi ridice premiile ar trebui să ajungă la centrul Nasa din Los Angeles. Cei care doresc să contribuie la visul tinerilor de a ajunge la NASA pot contacta colegiul „Andrei Şaguna".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » România uimeşte din nou lumea cu geniile sale