Antena Meniu Search
x

Rușii au atacat cu drone porturile ucrainene de pe Dunăre, anunță Kievul. O rută vitală pentru exporturi a fost avariată 

Rusia a declanşat un atac cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de pe Dunăre, provocând pagube pe ruta din regiunea Odesa vitală pentru exporturi, au declarat joi oficiali ucraineni, relatează Reuters.  

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 10:59

Rușii au bombardat cu drone porturile ucrainene de pe Dunăre, anunță Kievul. O rută vitală pentru exporturi a fost avariată
Rușii au bombardat cu drone porturile ucrainene de pe Dunăre, anunță Kievul. O rută vitală pentru exporturi a fost avariată - Twitter

Guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, a declarat că infrastructura portuară şi clădiri rezidenţiale au fost avariate în atacul de peste noapte din districtul Izmail, unde se află porturile ucrainene de pe Dunăre. Incendiile provocate de atac au fost stinse, a declarat Kiper pe aplicaţia de mesagerie Telegram, adăugând că o femeie a fost spitalizată cu arsuri.

Rusia şi-a intensificat atacurile asupra infrastructurii portuare de la jumătatea lunii iulie, când a renunţat la acordul mediat de ONU care permitea trecerea în siguranţă a transporturilor de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că 28 din cele 33 de drone Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii au fost doborâte, adăugând că sistemele de apărare aeriană au fost în funcţiune în cel puţin şase regiuni ucrainene.

Rusia și-a intensificat atacurile 

Pe acelaşi subiect

Comandamentul operaţional "Sud" al Ucrainei a declarat anterior că 10 drone au fost doborâte deasupra regiunii Odesa, unde a fost avariată o instalaţie de depozitare, şi patru deasupra regiunii vecine Mikolaiv.

În încercarea de a ocoli sistemele de apărare aeriană, dronele au zburat din direcţii diferite, folosind traiectorii complexe şi caracteristici ale terenului, a precizat acesta.

Pe de altă parte, un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost ucis într-un bombardament rusesc care a avut loc peste noapte asupra unui sat din regiunea Herson, tot în sud, a declarat guvernatorul acesteia, Oleksandr Prokudin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Stiri externe » Rușii au atacat cu drone porturile ucrainene de pe Dunăre, anunță Kievul. O rută vitală pentru exporturi a fost avariată