Antena Meniu Search
x

Rusii au sarbatorit in Piata Rosie victoria impotriva Germaniei naziste

A 68-a aniversare a victoriei impotriva Germaniei naziste a prilejuit o ampla desfasurare de forte in Piata Rosie. Peste 11.000 de militari si 100 de vehicule militare au defilat prin fata presedintelui Vladimir Putin.

Vezi și

Aliatii occidentali din cel de-Al Doilea Razboi Mondial au comemorat evenimentul inca de ieri, cu parade fastuoase.

Toata mandria armatei rusesti a traversat, de dimineata, Piata Rosie din Moscova, pentru a sarbatori a 68-a aniversare de la victoria in fata nazistilor. Peste 11.000 de soldati rusi din toate armele au defilat, cu aplomb, prin fata tribunei in care se afla presedintele Vladimir Putin. A venit apoi randul blindatelor.

Din public, zeci de mii de veterani si rudele lor au asistat la spectacolul terestru si aerian. Dupa impresionanta parada de artilerie grea, cerul a fost impanzit de avioane de vanatoare si elicoptere care au facut o demonstratie de forta pe masura evenimentului.

Evenimentul a fost sarbatorit si pe teritoriul fostilor aliati ai Rusiei in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, care sarbatoresc victoria impotriva Germaniei naziste cu o zi inainte, din cauza decalajului orar. Pentru prima data, anul acesta, la ceremonia de la mormantul soldatului necunoscut din Paris a participat un sef de stat strain. Presedintele Poloniei, Bronislaw Komorowski, a depus o coroana de flori impreuna cu François Hollande, la monumentul de sub Arcul de Triumf. Din pacate, vremea ploioasa a facut ca spectatorii de pe Champs Elysées sa fie mai putini ca de obicei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Rusii au sarbatorit in Piata Rosie victoria impotriva Germaniei naziste