Antena Meniu Search
x

Ruşii s-au bombardat din nou singuri. Au aruncat o bombă de 250 de kg pe teritoriul controlat de ei

Război în Ucraina. Rusia a lansat din greşeală o bombă în regiunea Lugansk ocupată de ei. Este al doilea astfel de incident în decurs de câteva zile

de Redactia Observator

la 08.01.2024, 16:49

Ruşii s-au bombardat din nou singuri. Au aruncat o bombă de 250 de kg pe teritoriul controlat de ei
Ruşii s-au bombardat din nou singuri. Au aruncat o bombă de 250 de kg pe teritoriul controlat de ei - Wikimedia

Un avion de război rusesc a lansat accidental o bombă asupra oraşului Rubijne din regiunea Lugansk ocupată de Rusia în proporţie de 70-80%. Rubijne este situat pe malul stâng al râului Doneț, lângă orașele Sievierodonețk și Lîsîciansk. 

Leonid Pasecinik, şeful administraţiei regionale instalate de Moscova, a declarat că bomba, un FAB-250 care poartă un focos exploziv puternic de 250 kg, nu a provocat victime.

"În timpul desfășurării misiunilor de luptă, la o aeronavă a Forțelor Aerospațiale ale Federației Ruse s-a produs o descărcare anormală de muniție FAB-250 în Rubijne. Din fericire, nimeni nu a fost rănit", a scris el pe Telegram.  Pasechnik a spus că locuitorii caselor din apropiere au fost evacuați.

Incidentul are loc însă la doar şase zile după ce Rusia a aruncat accidental muniţii deasupra satului Petropavlovka din regiunea Belgorod, care în ultima vreme a devenit o ţintă regulată a atacurilor ucrainene de peste graniţă.

În aprilie anul trecut, o altă bombă lansată accidental de unul dintre avioanele de război ale Rusiei a provocat o explozie puternică în oraşul Belgorod, rănind două persoane şi speriind locuitorii din zonă.

Rusia a lansat luni dimineaţă un nou atac în valuri cu rachete hipersonice şi de croazieră împotriva Ucrainei, lovind în apropierea liniilor de front din estul ţării, precum şi ţinte în centrul şi vestul ţării. Cel puţin patru civili au fost ucişi şi cel puţin 30 au fost răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Ruşii s-au bombardat din nou singuri. Au aruncat o bombă de 250 de kg pe teritoriul controlat de ei