Antena Meniu Search
x

Săptămâna de lucru de 4 zile, introdusă de o ţară europeană. Planul îi vizează pe părinţii divorţaţi

Premierul francez Gabriel Attal se gândeşte la mai multe posibilităţi de a uşura viaţa părinţilor divorţaţi prin scurtarea timpului de muncă, relatează La Figaro.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 15:43

Săptămâna de lucru de 4 zile, introdusă de o ţară europeană. Planul îi vizează pe părinţii divorţaţi
Săptămâna de lucru de 4 zile, introdusă de o ţară europeană. Planul îi vizează pe părinţii divorţaţi - Profimedia

Gabriel Attal a anunţat în ziarul La Tribune Dimanche, că se gândeşte la mai multe variante - o reducere a numărului zilelor de muncă la patru, la patru şi jumătate sau introducerea unor săptămâni ”diferenţiate” de patru zile de muncă ale părinţilor divorţaţi, atunci când este rândul acestora să stea cu copiii.

El a testat pe când era ministru al Conturilor Publice, săptămâna de muncă de patru zile, în administraţia sa, fără reducerea timpului de muncă, scrie news.ro.

În ianuarie, în discursul de politică generală, şeful Guvernului francez le-a cerut miniştrilor ”să testeze săptămâna de patru zile, fără reducerea timpului de muncă”, în ”administraţiile lor centrale şi deconcentrate”.

Aceste opţiuni urmează să fie prezentate în cadrul unui seminar guvernamental consacrat muncii, prevăzut la 27 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Săptămâna de lucru de 4 zile, introdusă de o ţară europeană. Planul îi vizează pe părinţii divorţaţi