Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Satul din Europa poreclit "Mica Toscana". Cum au ajuns toţi cei 6.000 de oameni să stea pe aceeaşi stradă

Un sat unic din Polonia a devenit cunoscut pe internet după ce o imagine din avion a fost postată online. Practic, cei 6.000 de locuitori stau pe aceeași stradă, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 24.04.2023 , 17:23

Sułoszowa, cu cei 6.000 de oameni care locuiesc de-a lungul unei singure străzi lungi de 9 kilometri, este unul dintre cele mai impresionante "peisaje urbane" - sate cu clădiri poziționate pe o singură stradă. Situată la mai puțin de 30 km de Cracovia, dispunerea neobișnuită a localității i-a adus porecla de "Mica Toscana".

La începutul lunii aprilie, politologul Ian Bremmer a postat pe Twitter o imagine din avion a satului, atrăgând peste 6 milioane de vizualizări și 49.000 de like-uri. Imaginea prezintă terenuri agricole pline de verdeață intercalate cu case colorate de-a lungul străzii Olkuska-Krakowska. Satul este flancat de câmpuri întinse pe ambele părți, creând un amestec armonios de viață urbană și rurală.

Și locuitorii din Sułoszowa sunt încântați de pitorescul lor oraș. Frumusețea localității este evidentă în contrastul armonios al culorilor sale, după cum a explicat un locuitor: "există o casă și apoi o fâșie de câmp, de aici și frumusețea fotografiilor. Una are cereale, cealaltă are rapiță, iar a treia are ceva diferit. Culorile sunt frumoase văzute de sus”

Articolul continuă după reclamă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi se pare corect raportul calitate-preţ pe litoralul românesc?
Observator » Stiri externe » Satul din Europa poreclit "Mica Toscana". Cum au ajuns toţi cei 6.000 de oameni să stea pe aceeaşi stradă