Antena Meniu Search
x

Galerie foto Scrisori de dragoste și bunuri din Al Doilea Război Mondial găsite sub pardoseala unui hotel din Anglia: "Dragul meu, sunt atât de singură fără tine”

Mai mulţi muncitori au descoperit o serie de scrisori de dragoste şi diferite bunuri personale care datează din cel de-Al Doilea Război Mondial sub vechile pardoseli din lemn ale hotelului Esplanade din Scarborough.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.03.2021, 17:09

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Scrisorile de dragoste schimbate între un cuplu din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au fost găsite ascunse sub podeaua unui hotel, la mai bine de 80 de ani de când fuseseră scrise.

Societatea Istorică și Arheologică Scarborough a distribuit mai multe fotografii pe Facebook cu articolele care datează din 1941 şi până în 1944, inclusiv o cutie de țigări, un ambalaj de ciocolată și câteva cutii de vaselină și tutun.

Scrisorile datează din Al Doilea Război Mondial

Specialiştii fac mai multe cercetări în prezent pentru a descoperi povestea din spatele obiectelor, dar mai ales a scrisorilor care au fost redactate ulterior la calculator pentru a fi mai uşor de citit.

O scrisoare semnată pur și simplu cu litera „M”, include gândurile şi sentimentele de dor ale unei persoane: „Sunt bucuroasă să aud că te simţi bine dragul meu şi voi încerca să fac acelaşi lucru, deşi fără tine viaţa nu este la fel. Eşti întotdeauna în gândurile mele, zi şi noapte. Oriunde ai merge dragul meu nu uita niciodată că te iubesc mai mult decât orice altceva de pe pământ. Tânjesc după venirea ta"

Ceea ce ar părea ca un răspuns citează: „Am primit scrisoarea ta şi pari atât de deprimată, mă bucur enorm că vin acasă din nou şi poate acest lucru te va face un pic mai fericită. 

Continuă cu un alt răspuns din partea persoanei iubite, probabil cea care îşi aştepta soldatul acasă: „Timpul pare să stea în loc aici, iar zilele trec și presupun că vor zbura când voi ajunge din nou acasă. O dragul meu, sunt atât de singură fără tine”

Articolele au fost găsite sub pardoseala unei mici debarale, iar potrivit Daily Mail, în perioada în care au fost schimbate scrisorile între cei doi iubiţi hotelul a oferit cazare soldaților aflaţi în pregătire sau între deplasări.

„Scrisorile sunt extrem de evocatoare şi aduc la viaţă emoţiile personale ale celor care au experimentat traume adânci ca urmare a războiului. Ar fi cu adevărat minunat, dacă printr-un miracol am putea afla mai multe despre aceşti oameni, despre relaţia de cuplu din timpul războiului și despre viața lor după război” a spus un purtător de cuvânt al Societăţii Istorice.

Marie Woods, membru al societății e de părere că cea de-a 184-a Companie de tuneluri a inginerilor regali, Royal Signals și Batalionul 7, Brigada de puști, au fost printre cei care au folosit hotelul în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Când am început să răsfoiesc materialele și am realizat exact ce conțin, m-am gândit: ’Oh, doamne, acestea sunt povești despre oameni reali’. Este o adevărată comoară, o descoperire impresionantă” a mai spus Marie Woods.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Scrisori de dragoste și bunuri din Al Doilea Război Mondial găsite sub pardoseala unui hotel din Anglia: "Dragul meu, sunt atât de singură fără tine”