Antena Meniu Search
x

SE SCHIMBĂ TOTUL! Cea mai BUNĂ VESTE pentru românii care lucrează în străinătate! Anunţul făcut de GUVERN

Românii din străinătate care vor să se întoarcă în ţară vor primi fonduri europene de până la 40.000 de euro pentru a-şi deschide o afacere, potrivit unui program guvernamental lansat ieri.

Românii din străinătate care vor să se întoarcă în ţară vor primi fonduri europene de până la 40.000 de euro pentru a-şi deschide o afacere, potrivit unui program guvernamental lansat ieri.

Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, au deschis apelul pentru Programul “Diaspora Start-up”, cu o alocare de 30 milioane euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Astfel, cetăţenii români eligibili, care doresc să îşi înfiinţeze o companie, pot accesa fonduri în valoare maximă de 40.000 de euro şi pot urma programe de formare antreprenorială de tip e-learning, prin intermediul administratorilor de schemă de antreprenoriat.

Sunt eligibili cetăţenii români cu vârsta minimă de 18 ani, care fac dovada rezidenţei sau a domiciliului în străinătate de minim 12 luni şi doresc să înfiinţeze o afacere în România.

“Încă din februarie am căutat să creăm un program care să atragă potenţiali antreprenori români care au deja experienţă în străinătate. Am decis la nivel de Guvern să implementăm acest program cât mai repede în această toamnă. Mizăm pe o schemă cu un buget total de 30 de milioane de euro din POCU (Programul Operaţional pentru Capital Uman — n. r.) prin care să stimulăm românii din diaspora să se întoarcă prin investiţii şi antreprenoriat”, a declarat în luna august Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » SE SCHIMBĂ TOTUL! Cea mai BUNĂ VESTE pentru românii care lucrează în străinătate! Anunţul făcut de GUVERN