Antena Meniu Search
x

Serghei Soigu cere dublarea producției de rachete de înaltă precizie: Acest tip de armament este extrem de solicitat

Război în Ucraina. Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a salutat miercuri creşterea semnificativă a producţiei de noi modele de sisteme de rachete cu lansarea multiplă pentru efortul de război din Ucraina, în timpul unei vizite la o companie producătoare de rachete în regiunea Moscovei, relatează EFE. În cursul acestei vizite la corporaţia "Armament tactic de rachete", Şoigu a dat ordin pentru dublarea producţiei de rachete de înaltă precizie, transmite RBC.ru, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 17:18

Lansator de rachete de înaltă precizie pe un poligon din Rusia
Serghei Soigu cere dublarea producției de rachete de înaltă precizie: Acest tip de armament este extrem de solicitat - Shutterstock

"Activitatea noastră comună dă rezultate, se înregistrează o creştere a producţiei. (Acest tip de armament) este extrem de solicitat în zona operaţiunii militare speciale" (aşa cum numeşte Moscova războiul pe care l-a declanşat în Ucraina, n.red.), a declarat el în timpul unei vizite la o fabrică a corporaţiei ruse KVRT, conform unei înregistrări video postate pe contul de Telegram al Ministerului rus al Apărării.

Şoigu a subliniat că această companie se situează în avangarda industriei de apărare ruse în ceea ce priveşte productivitatea, exprimându-şi speranţa că ritmul de producţie nu numai că va fi menţinut în 2024, dar "va creşte în unele direcţii". Cu această ocazie, directorul general al corporaţiei, Boris Obnosov, i-a prezentat ministrului un raport cu privire la activitatea companiei, care în ultimele şase luni şi-a dublat producţia de arme de înaltă precizie şi a mărit producţia unora dintre armele sale de la 3,5 până la 5 ori.

"Creşterea producţiei s-a datorat modernizării companiei, angajării de personal suplimentar, creşterii productivităţii şi implementării unui program de lucru 24 de ore din 24, 7 zile din 7", a declarat Obnosov, potrivit căruia uzina a beneficiat de sprijinul specialiştilor din alte fabrici ale corporaţiei.

În timpul turului prin uzină, Şoigu a avut ocazia să vadă noile modele de rachete a căror producţie în serie a început ca parte a "dezvoltării operaţionale şi modernizării armelor de înaltă precizie", se arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Serghei Soigu cere dublarea producției de rachete de înaltă precizie: Acest tip de armament este extrem de solicitat