Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Spectacolul periculos al naturii care atrage turişti din toate colţurile lumii, în timp ce localnicii sunt nevoiţi să-şi părăsească locuinţele

Vulcanul din sud-vestul Islandei care a erupt pentru a şasea oară în ultimele nouă luni continuă să atragă zeci de turişti.  

de Redactia Observator

la 30.08.2024 , 08:50

Spectacolul inedit pe care lava îl conturează mai ales pe timpul nopţii a adus oameni din toate colţurile lumii. Autorităţile avertizează însă că este periculos şi ar trebui să stea departe. Erupţia de pe 22 de august a fost însoţită şi de o serie de cutremure, iar toţi localnicii din zonă au fost nevoiţi să-şi părăsească gospodăriile.

Pe această peninsulă nu a mai avut loc o erupţie vulcanică timp de opt secole, până în martie 2021. Alte erupţii au avut loc în august 2022, precum şi în iulie şi decembrie 2023. Vulcanologii au avertizat că activitatea seismică din regiune a intrat într-o nouă eră. În Islanda se află 33 de sisteme vulcanice active, mai mult decât în orice altă ţară europeană.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Spectacolul periculos al naturii care atrage turişti din toate colţurile lumii, în timp ce localnicii sunt nevoiţi să-şi părăsească locuinţele