Antena Meniu Search
x

Un resort de lux din Spania a fost mistuit de flăcări

Vacanţă de infern în Spania. Sute de oameni şi-au văzut moartea cu ochii, după ce un resort de lux din Costa del Sol, unde merg şi mulţi români, a fost cuprins de flăcări. Incendiul a pornit din senin şi s-a extins rapid la complexul plin cu turişti. În sudul Spaniei sunt active mai multe incendii de vegetaţie. Aproape 10.000 de hectare au fost pârjolite şi peste 3.000 de oameni au fost evacuaţi. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 31.08.2020, 00:30

Vezi și
  • Au ars hotelul, 12 restaurante şi mai multe magazine
  • Cu 325 de zile cu soare pe an, Costa del Sol, Coasta Soarelui, este una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din Spania

Alarma s-a dat ziua în amiaza mare, când mulţi turişti stăteau la plajă sau se relaxau la barurile de pe plajă. Vegetaţia din jurul unui complex turistic s-a aprins ca o torţă. Purtate de vânt, flăcările au cuprins în doar câteva secunde totul în jur.

Până la sosirea pompierilor, angajaţii resortului s-au luptat ei cu focul. Numai că atunci când reuşeau să stingă un focar, apărea un altul.

Cu 325 de zile cu soare pe an, Costa del Sol, Coasta Soarelui, este una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din Spania. Aşa că resortul era plin de turişti, majoritatea britanici, care abia au apucat să se salveze. În panica generală, părinţi şi copii au fugit care încotro, doar cu hainele de pe ei şi cu flăcările pe urmele lor. Mulţi şi-au găsit salvarea pe plajă, în apropiera apei.

Din fericire nimeni nu a fost rănit. Din complexul estimat la câteva milioane de euro, nu a mai rămas mare lucru. Au ars hotelul, 12 restaurante şi mai multe magazine. Proprietarii nu ştiu dacă vor reuşi să îl repună pe picioare, mai ales că au supravieţuit cu greu efectelor epidemiei de coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un resort de lux din Spania a fost mistuit de flăcări