Antena Meniu Search
x

Trei alpinişti morți şi 12 răniţi, în Ecuador. S-au prăbușit în gol 60 de metri, în timp ce escaladau vulcanul Carihuairazo

Trei alpinişti au murit şi alţi doisprezece au fost răniţi după ce au căzut în timp ce escaladau vulcanul Carihuairazo din Ecuador, au anunţat, sâmbătă, serviciile de urgenţă, relatează AFP.

De Redactia Observator la 14.08.2022, 11:47
Trei alpinişti morți şi 12 răniţi, în Ecuador
Trei alpinişti morți şi 12 răniţi, în Ecuador - Shutterstock

”O femeie de 47 de ani şi doi bărbaţi de 45 şi 50 de ani au murit”, au anunţat serviciile de urgenţă ECU911 într-un comunicat citat de news.ro. ”Din cauza condiţiilor meteorologice şi a faptul că s-a înnoptat, nu a fost posibilă evacuarea cadavrelor”, se mai arată în comunicat. Cei doisprezece răniţi, cu vârste cuprinse între 39 şi 58 de ani, au fost transferaţi la spitale din oraşele Riobamba şi Ambato.

Alpiniștii s-au prăbușit în gol 60 de metri

Alpiniştii încercau să atingă vârful vulcanului din Anzii Centrali când au căzut 60 de metri. Carihuairazo, un vârf de 5.018 metri situat în provincia Tungurahua, este aproape de vulcanul Chimborazo, cel mai înalt vârf din ţară, care se ridică la peste 6.200 de metri. Operaţiunile de recuperare a cadavrelor decedaţilor, toţi ecuadorieni, vor continua duminică.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Trei alpinişti morți şi 12 răniţi, în Ecuador. S-au prăbușit în gol 60 de metri, în timp ce escaladau vulcanul Carihuairazo