Antena Meniu Search
x

Galerie foto Trupul unei britanice, dispărută de mai bine de 8 luni a fost găsit chiar de iubitul ei. Femeia era de negăsit, după o expediţie în Pirinei

Trupul unei femei în vârstă de 37 de ani, dispărută în timp ce se afla într-o drumeţie în Munţii Pirinei a fost găsit chiar de iubitul acesteia, la mai bine de 8 luni de la dispariţie.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 12.08.2021, 18:46

Esther Dingley, care locuia în Durham, a dispărut în timp ce se afla într-o călătorie, singură, în munţii Pirinei, pe 22 noiembrie 2020, Poliţiştii francezi au organizat în acel moment ample acţiuni de căutare a femeii, şi au fost ajutaţi şi de autorităţile spaniole, potrivit BBC.

În luna iulie, o bucată dintr-un os găsit în zona de unde dispăruse tânăra a fost identificat ca fiind parte din corpul femeii dispărute. LBT Global a declarat că cea mai probabilă ipoteză în acest caz poate fi un accident. Un purtător de cuvânt al organizaţiei de caritate a declarat că iubitul femeii a găsit rămăşiţele acesteia luni dpă-amiază, aproape de locul unde a fost descoperit şi fragmentul osos de luna trecută. Chris Bockman, un jurnalist britanic care lucrează la Toulouse, a declarat că perchezițiile poliției franceze au fost îngreunate de furtuni.

Iubitul femeii nu a renunţat la căutări

Din momentul dispariţiei sale, partenerul femeii a parcurs sute de kilometri în munţii aflaţi la graniţa dintre Franţa şi Spania. Familia a transmis că este în continuare recunoscătoare pentru eforturile pe care autorităţile le-au depus în tot acest timp, pentru a o găsi pe femeie.

Esther Dingley, care era o excursionistă cu experienţă, făcea adesea drumeţii singură. Ultima sa expediţie s-a desfăşurat pe 22 noiembrie, când a fost auzită ultima dată la telefon de iubitul în jurul orei 16. Câteva zile mai târziu, iubitul ei care locuia la o fermă a dat alarma, după ce a observat că femeia nu s-a mai întors acasă.

Polițiștii de pe ambele părți ale frontierei au folosit elicoptere și echipe specializate pentru a o căuta în zilele de după dispariția ei și au oprit căutările doar când zăpada din timpul iernii nu a mai permis continuarea lor. În luna aprilie, după ce stratul de zăpadă s-a topit, iubitul femeii a început propriile căutări prin munţi, iar la câteva săptămâni după, i s-au alăturat şi echipajele de poliţie. Cuplul s-a cunoscut pentru prima dată în 2003, când erau studenţi la Universitatea din Oxford, iar după încheierea studiilor s-au mutat împreună în Durham.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Trupul unei britanice, dispărută de mai bine de 8 luni a fost găsit chiar de iubitul ei. Femeia era de negăsit, după o expediţie în Pirinei