Antena Meniu Search
x

Turcia a ratificat, după 10 luni de suspans, aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul turc a ratificat în unanimitate aseară aderarea Finlandei la NATO. Decizia vine la numai câteva zile după un vot similar al deputaţilor ungari. Candidatura Finlandei a fost aprobată de toate cele 30 de state membre ale NATO, în timp ce Ankara blochează în continuare aderarea Suediei. Turcia a devenit astfel ultimul membru al Alianţei Nord-Atlantice care şi-a exprimat aprobarea faţă de aderarea Finlandei.

de Redactia Observator

la 31.03.2023, 08:10

Vezi și

Preşedintele finlandez a mulţumit celor 30 de ţări membre ale NATO pentru sprijinul acordat aderării ţării sale, după votul de joi seară din Parlamentul Turciei.

"Vreau să le mulţumesc tuturor pentru încredere şi sprijin", a spus într-un comunicat de presă şeful statului, Sauli Niinisto. El şi-a exprimat dorinţa intrării "cât mai curând" a Suediei în Alianţa Nord-Atlantică, a cărei candidatură continuă să fie blocată de Turcia. "Finlanda va fi un aliat puternic şi capabil, dedicat securităţii alianţei", a promis preşedintele Sauli Niinisto.

Turcia a aprobat joi, după zece luni de suspans, aderarea Finlandei la NATO, devenind ultima ţară a Alianţei care a dat undă verde, după cea Ungaria a făcut acelaşi lucru luni.

"Ne vom apăra reciproc", a promis, la rândul ei, premierul finlandez Sanna Marin, care va încerca să câştige un al doilea mandat la alegerile generale de duminică."Finlanda este alături de Suedia acum şi în viitor şi sprijină candidatura lor", a scris ea pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Turcia a ratificat, după 10 luni de suspans, aderarea Finlandei la NATO