Antena Meniu Search
x

Donald Trump va rămâne fără contul oficial de Twitter POTUS, fie că recunoaște sau nu înfrângerea în alegeri

Indiferent dacă va recunoaște sau nu înfrângerea în alegerile prezidențiale din Statele Unite, Donald Trump va rămâne fără contul oficial de Twitter (POTUS) în luna ianuarie, au anunțat reprezentanții companiei.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 21.11.2020, 12:38

Președintele Donald Trump
Președintele SUA Donald Trump, în timpul unei conferințe de presă, 20 noiembrie 2020 - Profimedia Images
  • Biden va avea controlul asupra contului POTUS (President of the United States) începând cu 20 ianuarie
  • Echipa preşedintelui ales va prelua conturile @WhiteHouse, @VP, @FLOTUS şi @PressSec

"Twitter se pregăteşte activ să sprijine tranziţia conturilor instituţionale ale Casei Albe pe 20 ianuarie 2021", a spus vineri un reprezentant al companiei. "La fel cum am făcut în 2017 pentru alegerile prezidenţiale, acest proces este realizat în consultare cu National Archives and Records Administration".

Deși cele mai importante entități media mainstream au preconizat victoria democratul Joe Biden, Donald Trump şi echipa sa au continuat să susţină că scrutinul a fost fraudat, însă fără a prezenta dovezi solide în acest sens.

Donald Trump ar putea fi restricționat sau chiar blocat de Twitter

După ce Trump va părăsi fotoliul de preşedinte, va pierde şi statutul special pe care Twitter îl oferă liderilor politici. Reţeaua de socializare marchează, dar nu înlătură, mesaje care pot fi considerate în cazul utilizatorilor obişnuiţi încălcări ale regulilor

"Dacă un deţinător al unui cont nu mai este brusc lider mondial, acea regulă specială dispare", a precizat Jack Dorsey, CEO Twitter, la o audiere de săptămâna aceasta în Senat.

În prezent, @POTUS are 32,8 milioane de urmăritori pe Twitter, în timp ce contul personal al lui Donald Trump, @realDonaldTrump, este urmărit de 88,9 milioane de utilizatori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Donald Trump va rămâne fără contul oficial de Twitter POTUS, fie că recunoaște sau nu înfrângerea în alegeri