Antena Meniu Search
x

Video Ucraineanul scos viu din mașina călcată de un tanc, la Kiev, spune că se va alătura armatei de îndată ce va putea merge din nou

Ucraineanul care a supraviețuit după ce mașina în care se afla a fost zdrobită de un blindat fără însemne, în prima zi a invaziei ruse, le-a mulțumit salvatorilor săi și a spus că se va alătura forțelor armate ucrainene, de îndată ce va putea merge din nou. Bărbatul de 53 de ani povestește că era singur în mașină, în momentul în care blindatul a „virat brusc” pe banda lui și l-a călcat, potrivit unei declarații publicate de Radio Free Europe/ Radio Liberty.

de Redactia Observator

la 12.03.2022, 12:22

Imaginile cu momentul în care tancul trece în mod deliberat peste o maşină aflată în mers, pe o stradă din capitala Ucrainei, au făcut încojurul lumii. Tancul a zdrobit, la propriu, mașina bărbatului însă, ca prin minune, el a reuşit să scape cu viaţă. 

În imaginile postate pe reţelele sociale se vede cum mai mulţi oameni adunaţi la faţa locului se chinuie să îl scoată pe bărbat dintre fiarele maşinii. Într-un final, reuşesc şi îi acordă rănitului primul ajutor.  

Reflectând la ceea ce s-a întâmplat, bărbatul a povestit de pe patul de spital ce a trăit în acele momente. ”Nu erau alte mașini pe drum. Vehiculul blindat a virat brusc pe banda mea și m-a lovit. Apoi a mers înapoi. E bine că eram singur în mașină. Este imposibil de imaginat ce s-ar fi întâmplat dacă aveam vreun copil în mașină”, a spus el.

Pe acelaşi subiect

Ucraineanul zdrobit de un tanc în propria mașină le mulțumește salvatorilor

Bărbatul a fost internat de urgență la spital cu numeroase răni și fracturi. Povestește că airbagul i-a presat puternic pieptul și că a suferit fracturi la brațe și picioare. 

„Băieți, dacă vă uitați la asta, vă mulțumesc foarte mult”, le-a transmis el celor care s-au repezit să-l scoată din mașina zdrobită.

Acum, pentru că se simte deja mai bine, spune că știe deja ce are de făcut după ce va ieși din spital. Vrea ”să învețe din nou să meargă” și să ”să se alăture forțelor de apărare”. „Trebuie făcut ceva în privința asta”, a mai spus el.

Război Rusia - Ucraina, ziua 15 

Au trecut două săptămâni, de bombardamente şi lupte intense, de când Rusia a declanşat invadarea Ucrainei. Miniştrii de Externe ai celor două ţări, Dmitro Kuleba şi Serghei Lavrov s-au întâlnit, astăzi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului. În urma discuțiilor, cele două părți nu au făcut niciun progres cu privire la încetarea focului. În schimb au căzut de acord asupra coridoarelor umanitare.

Ieri, preşedintele Zelenski a acuzat Rusia de genocid şi crime de război după ce un spital de copii, cu maternitate, din Mariupol, a fost distrus de un bombardament. Trei persoane au murit, iar alte 17 au fost rănite în atacul denunţat drept "barbar" de Casa Albă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucraineanul scos viu din mașina călcată de un tanc, la Kiev, spune că se va alătura armatei de îndată ce va putea merge din nou