Antena Meniu Search
x

Un bărbat băut bine a încercat să fure trupul îmbălsămat al lui Lenin. Individul, arestat la intrare

Incident în Moscova: Un bărbat aflat în stare de ebrietate a încercat să fure trupul îmbălsămat al fondatorului Uniunii Sovietice, Vladimir Ilici Lenin.

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 09:35

Mausoleul din Piaţa Roşie
Un bărbat băut bine a încercat să fure trupul îmbălsămat al lui Lenin - Profimedia

Un bărbat băut bine a hotărât să fure trupul îmbălsămat al lui Lenin, luni dimineaţă. A escaladat barierele din faţa Mausoleului aflat în Piaţa Roşie din Moscova şi a încercat să pătrundă apoi în clădirea bine păzită, situată din afara zidurilor Kremlinului.

În ciuda planului său, individul a fost arestat la intrare. Paramedicii l-au diagnosticat pe bărbat cu o tulburare mintală cauzată de alcoolism, relatează Agerpres.

Mausoleul teoreticianului comunist, care a murit în 1924, a fost considerat un important obiectiv turistic în perioada sovietică, când milioane de oameni au vizitat memorialul. După prăbuşirea Uniunii Sovietice, au existat mai multe proiecte pentru ca Lenin să fie înhumat într-un mormânt obişnuit, dar acele planuri nu au fost niciodată realizate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un bărbat băut bine a încercat să fure trupul îmbălsămat al lui Lenin. Individul, arestat la intrare