Antena Meniu Search
x

Un cioban a salvat șase alergători în timpul maratonului care a ucis 21 de oameni în China. FOTO

Un cioban este sărbătorit ca un erou în China după ce presa a aflat că a salvat șase alergători epuizați în timpul unui ultramaraton în care au murit 21 de concurenți.

de Redactia Observator

la 26.05.2021, 01:36

Numele ciobanului Zhu Keming era în tendințe pe Weibo marți, la trei zile după ce maratonul de 100 km, din provincia nord-vestică Gansu, a devenit o cursă letală pe ploaie înghețată, vânt puternic și grindină, relatează The Guardian. Incidentul a declanșat indignare în China. Oamenii au cerut explicații de ce organizatorii au ignorat avertismentele cu privire la vremea extremă.

Zhu a ieșit cu oile la păscut sâmbătă în jurul prânzului, când brusc vremea severă a început. Și-a căutat refugiu într-o peșteră unde depozitase haine și alimente pentru situații de urgență. În timp ce se afla în interior a văzut unul dintre cei 172 de concurenți ai maratonului și s-a alertat pentru că stătea nemișcat, aparent suferind de crampe. Zhu l-a condus pe bărbat înapoi în peșteră, i-a masat mâinile și picioarele înghețate, a aprins un foc și i-a uscat hainele.

Alți patru alergători au intrat apoi în peșteră și i-au spus ciobanului că alții s-au prăbușit afară, unii inconștienți. Ciobanul a ieșit din nou afară și, înfruntând grindina și temperaturile reci, a ajuns la un alergător întins pe jos. L-a cărat spre adăpost și l-a înfășurat în pături. „Vreau să spun cât de recunoscător sunt omului care m-a salvat”, a scris alergătorul Zhang Xiaotao pe Weibo. „Fără el aș fi murit.”

În ciuda laudelor, ciobanul a declarat presei de stat că el este „ o persoană obișnuită care a făcut un lucru foarte obișnuit”. Zhu a salvat trei bărbați și trei femei, dar regretă că nu a putut să facă mai mult pentru a-i ajuta și pe alții afectați de hipotermie. „Au fost unii oameni care nu au putut fi salvați”, a spus el. „Erau doi bărbați inconștienți și nu puteam face nimic pentru ei. Îmi pare rău."

Tragedia a aruncat în discuție industria în plină expansiune a maratonului și a alergărilor din China. Organizatorilor de evenimente li s-a ordonat să acorde o importanță sporită măsurilor de siguranță. Cinci curse de cross-country, maraton sau alte competiții de alergat au fost anulate la scurt timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un cioban a salvat șase alergători în timpul maratonului care a ucis 21 de oameni în China. FOTO