Antena Meniu Search
x

Un copil de 13 ani a murit strivit de un pachet cu alimente, paraşutat în Gaza. Băiatul supravieţuise unui bombardament care i-a omorât familia

Război Israel - Hamas. Eveniment şocant în Fâşia Gaza. În timp ce aştepta să primească provizii, un copil de 13 ani a fost ucis de un pachet cu alimente, paraşutat în enclava asediată. 

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 09:40

Vezi și

Copilul a fost imediat dus la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. În luna noiembrie a anului trecut, băiatul a fost singurul membru al familiei sale care a supravieţuit în urma unui bombardament. La acel moment, 17 rude ale copilului au fost ucise. Pachetul ucigaş conţinea fasole, orez şi făină.

Ajutoare umanitare, sosite prin portul Ashdod

Armata israeliană a anunţat miercuri că stocurile de făină de la Programul Alimentar Mondial (PAM) au intrat în Fâşia Gaza prin portul israelian Ashdod, ca parte a eforturilor de a creşte livrările de ajutoare către teritoriul palestinian asediat şi devastat de război, scrie AFP. "Opt camioane cu făină de la Programul Alimentar Mondial au intrat astăzi (miercuri) în Fâşia Gaza din portul Ashdod", a precizat armata într-un comunicat. Aceasta a adăugat că aceasta a fost "prima dată de când a fost aprobată deschiderea portului Ashdod".

La 5 aprilie, guvernul israelian, sub presiunea aliaţilor săi şi a organizaţiilor internaţionale, a anunţat mai multe măsuri menite să accelereze livrările de ajutoare în Fâşia Gaza, care se află sub asediu şi se confruntă cu o tragedie umanitară.

Printre aceste măsuri se numără sosirea ajutoarelor pentru Gaza în portul Ashdod, din cauza apropierii acestuia de teritoriul palestinian. Marele port israelian este situat la aproximativ treizeci de kilometri nord de Gaza. Ajutorul internaţional din partea agenţiilor umanitare ajunge în principal în Egipt prin portul Port Saďd sau prin portul mai mic al-Arish.

De la începutul lunii aprilie, o medie de 181 de camioane cu ajutoare au intrat zilnic în Gaza prin punctele de trecere Rafah şi Kerem Shalom, potrivit UNRWA, care a precizat că această cifră este "cu mult sub capacitatea operaţională a celor două puncte de trecere a frontierei şi sub obiectivul de 500 de camioane pe zi". Miercuri, premierul israelian Benjamin Netanyahu "a negat acuzaţiile organizaţiilor internaţionale privind o foamete în Gaza şi a afirmat că Israelul face tot ce este posibil în problema umanitară".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » Un copil de 13 ani a murit strivit de un pachet cu alimente, paraşutat în Gaza. Băiatul supravieţuise unui bombardament care i-a omorât familia