Antena Meniu Search
x

Un nou atac terorist în Turcia

Se dau lupte grele în Istanbul! Complicii teroriştilor care au împuşcat mortal un procuror au dat un nou atac, al treilea în numai două zile

Vezi și

Se dau lupte grele in Istanbul! Complicii teroriştilor care au împuşcat mortal un procuror au dat un nou atac, al treilea în numai două zile

O femeie înarmată cu o puşcă, două grenade şi un pistol a încercat să intre cu forţa în sediul poliţiei din Istanbul. A vrut să-şi croiască drum printre gardieni cu o ploaie de gloanţe, dar a fost împuşcată de ofiţeri, la intrarea în curtea instituţiei. Un compice al ei a reuşit să treacă mai departe dar a fost imobilizat înainte să poată răni pe cineva înăuntru.

Între timp, procurorul care a murit la câteva ore după ce a fost luat ostatic a fost condus pe ultimul drum. Din primul rând, fiul cel mic al magistratului a privit, parcă fără să înţeleagă, ceremonia. Prim-ministrul Turciei a stat în dreapta sa a încercat să-l consoleze. În jurul lor au fost mii de oameni.

Aflat în vizită la Bucureşti, unde s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, liderul Turciei le-a transmis un avertisment dur extremiştilor, care, în aceeaşi zi, au atacat şi un birou al partidului de la putere, aflat într-o suburbie a Istanbulului. "Vom continua eforturile împotriva terorismului. Mai mult decât atât, atacul de la biroul partidului pentru Justiţie şi Dezvoltare din Istanbul este un gest ameninţător, în special în vremurile în care căutăm o soluţie pentru procesul de pace cu kurzii".

Istanbulul se confruntă cu un val de proteste violente, organizate de susţinătorii formaţiunii marxiste, considerată teroristă, din care făceau parte cei doi atacatori care l-au luat ostatic pe procuror chiar în biroul său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Un nou atac terorist în Turcia