Antena Meniu Search
x

Video Un primar pune simboluri roşii pe casele bolnavilor de COVID-19 în Venezuela

Primarul unei localităţi din centrul Venezuelei  a început să pună simboluri roşii pe casele persoanelor bolnave de COVID-19 şi a ameninţat că le taie ajutoarele sociale celor care nu respectă carantina, potrivit Reuters.

de Georgiana Dulgheru

la 08.04.2021, 11:43

Un primar pune simboluri roşii pe casele bolnavilor de COVID-19 în Venezuela. VIDEO
- Twitter

”Ne protejăm oamenii", a declarat Luis Duque, primarul municipiului Sucre din statul Yaracuy, arătând spre o hârtie albă, cu un cerc roșu și o linie trasată, semn pus pe o casă. „Acest lucru indică faptul că există un caz de Covid sau un caz suspect de Covid, astfel încât oamenii sunt atenți”, a explicat el într-un clip postat săptămâna aceasta pe contul său de Instagram, potrivit Reuters

Măsurile radicale sunt necesare în timp ce Venezuela se luptă cu un al doilea val de coronavirus, consideră Duque. În plus a amenințat că ajutoarele sociale, inclusiv distribuirea de alimente și gazul pentru gătit ar putea fi tăiate dacă oamenii nu respectă măsurile de carantină. Decizia lui Duque, membru al partidului socialist, din care face parte și președinte Nicolas Maduro, a fost criticată pentru discriminare.

Trebuie să-l denunțăm și, să-i dorim multă sănătate, astfel încât să nu trebuiască să-și pună semn el însuși”, a scris pe Twitter Tamara Suju, un avocat pentru drepturile omului. Țara din America de Sud se confruntă cu un nou val de infecții după un prim vârf în august anul trecut. 1.526 de cazuri noi și 15 decese au fost raportate marți.

Yaracuy a raportat 186 de cazuri noi marți și este pe locul 4 dintre cele 23 de state și districtele capitalei, arată datele oficiale. Duque a declarat că va amenda, de asemenea, pe oricine nu respectă carantina cu echivalentul a 9 dolari, adică salariu minim pe câteva luni în Venezuela unde hiperinflația a devenit legendară. El a declarat în presa locală că, dacă cineva consideră că măsurile sunt neconstituționale, atunci le pot contesta în instanță, dar că regulile sunt obligatorii până la o decizie contrarie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un primar pune simboluri roşii pe casele bolnavilor de COVID-19 în Venezuela