Antena Meniu Search
x

Video Unde se afla singurul pasager care a murit în urma incidentului în care a fost implicat avionul Boeing devastat de turbulenţe. Cădere liberă de 1.800 m în 3 minute

Tragedie aeriană pe ruta Londra - Singapore. Un om a murit şi alţi 30 au fost răniţi, după ce aeronava a intrat într-o zonă de turbulenţe, deasupra Golfului Bengal. Pasagerii povestesc că aeronava a căzut 1.800 de metri în 3 minute. Imaginile filmate de călători surprind scenele violente care au urmat. Mâncarea şi bagajele au fost împrăstiată peste tot şi mai multe bucăţi din plafon s-au desprins. Toţi cei care nu purtau centura de siguranţă au fost aruncaţi în aer. De altfel, pasagerul care a murit, se afla la toaletă în acel moment.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 21:13

Tragedia a lovit la doar o oră şi jumătate înainte ca aeronava cu 229 de oameni al bord să ajungă la destinaţie, pe aeroportul Changi, din Singapore. Pasagerii povestesc că avionul a început mai întâi să se încline, au urmat zdruncinături puterinice şi apoi o cădere terifiantă. Toţi cei care nu purtau centuri de siguranţă au fost aruncaţi din scaune. Un pasager aflat în toaletă în momentul incidentului a murit. "Cauza iniţială a morţii este un infarct sau o insuficienţă cardiacă. Vorbim de un pasager britanic, în vârstă de 73 de ani", a declarat Kittipong Kittikachorn, director Aeroport Bangkok.

Turbulenţele s-au înmulţit în ultima perioadă din cauza schimbăărilor climatice

Aeronava, de tip Boeing 777-300, care a plecat de pe aeroportul Heathrow şi a trecut şi pe deasupra României în drumul spre Singapore, a întâmpinat dificultăţi deasupra Golfului Bengal. Pasagerii povestesc că avionul, care se afla la peste 10.000 de metri, a pierdut 1.800 de metri în altitudine, în numai trei minute. În imaginile surprinse la bord vedem resturi de mâncare şi bagaje împrăştiate peste tot prin cabină, bucăţi desprinse din plafon şi pasageri cu răni vizibile în zona capului. Zeci de oameni au fost scoşi pe targă din aeronavă.

Vezi și

"Acum avem 7 răniţi în stare gravă, 23 cu răni moderate şi minore, inclusiv o însoţitoare de zbor. 30 de pasageri au rămas pe aeroport şi îşi pot continua călătoria spre Singapore", a declarat Kittipong Kittikachorn, director Aeroport Bangkok. Turbulențele sunt obișnuite în timpul zborurillor, dar rar se întâmple să fie atât de violente. Ele apar atunci când un avion zboară prin mase de aer care se ciocnesc și se mișcă cu viteze foarte diferite.

"E o cădere imposibil de controlat. Aeronava şi-a pierdut portanţa, a căzut şi probabil, asupra comenzilor, s-a putut interveni abia după trei minute. Căderea, într-adevăr, a fost foarte rapidă, foarte dură. A încercat să intervină, probabil, în toate felurile, comandantul de bord. Însă nu a reuşit să redreseze aeronava. Acele zone pot să fie observate pe radar şi să fie ocolite dar uneori este imposibil să ocoleşti zona respectivă", a declarat Sorin Stoicescu, expert aviaţie. Compania Singapore Airlines a transmis condoleanțe familiei victimei şi spune că va oferi asistență pasagerilor. Turbulenţele s-au înmulţit în ultima perioadă din cauza schimbăărilor climatice, spun cei care studiază fenomenul.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri externe » Unde se afla singurul pasager care a murit în urma incidentului în care a fost implicat avionul Boeing devastat de turbulenţe. Cădere liberă de 1.800 m în 3 minute