Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei mai bătrâni elefanţi ţinuţi în captivitate a murit în Germania. Targa ajunsese la vârsta de 67 de ani

Targa, cel mai bătrân elefant din Germania şi unul dintre cei mai bătrâni elefanţi în captivitate din lume, a murit la vârsta de 67 de ani la grădina zoologică din Augsburg, a anunţat luni directorul instituţiei, Thomas Lipp, citat de ziarul Augsburger Allgemeine, relatează dpa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.10.2022, 15:24

"Targa a fost un simbol al grădinii noastre zoologice", a declarat Lipp pentru ziar după decesul elefantului, luni dimineaţa. El a spus că întreg personalul grădinii zoologice deplânge moartea animalului.

Targa a trăit 35 de ani alături de partenerul ei, Burma

Femela elefant s-a născut în India în 1955 şi a ajuns în Germania la vârsta de 6 ani, relatează agerpres.ro. Targa a locuit la început la grădina zoologică din Hamburg, apoi la Osnabrück, înainte de a trăi timp de 35 de ani în Augsburg, alături de partenerul ei, Burma, până la mijlocul anului 2021.

Burma a fost eutanasiat la vârsta de 53 de ani. Multă vreme, Targa l-a căutat pe Burma, însă a trebuit să rămână singură în incinta ei, chiar dacă grădina zoologică din Augsburg mai are doi elefanţi. Îngrijitorii nu au vrut să-şi asume riscul unei lupte între animale dacă Targa ar fi fost închisă în incintă cu un alt elefant.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Unul dintre cei mai bătrâni elefanţi ţinuţi în captivitate a murit în Germania. Targa ajunsese la vârsta de 67 de ani