Antena Meniu Search
x

Unul dintre liderii protestelor ultra-naţionaliste din statul american Virgina are legături cu România

Matthew John Heimbach şi-a petrecut în urmă cu doi ani luna de miere în România şi este admirator declarat al lui Corneliu Zelea Codreanu și al Gărzii de Fier.

Vezi și

Matthew John Heimbach şi-a petrecut în urmă cu doi ani luna de miere în România şi este admirator declarat al lui Corneliu Zelea Codreanu și al Gărzii de Fier.

Matthew Heimbach a apărut în faţa tribunalului chiar în timp ce înăuntru erau audieri. Tânărul care a intrat cu maşina într-un grup de manifestanţi sâmbătă apăruse pentru prima oară în faţa judecătorilor. Iar Matthew venise să-l susţină. Îmbrăcat într-un tricou cu chipul lui Corneliu Zelea Codreanu, americanul a vrut să îşi spună clar punctul de vedere.

MATTHEW HEIMBACH, naţionalist american:

Comunitatea naţionalistă s-a apărat de agresori într-o luptă la care s-a ajuns din cauza oraşului, care a dorit o baie de sânge. Poliţa a primit ordin de retragere în timp ce noi ne exercitam dreptul legal şi constituţional.

Imaginile din timpul incidentelor din Charlottesville îl contrazic însă pe liderul neo-nazist. Matthew Heimbach a fost surprins în mijlocul protestatarilor cu câteva momente înainte să se alăture violenţelor.

Tânărul susţinut de Matthew Heimbach, care a ucis o femeie şi a rănit 25 de persoane în timpul protestelor, a fost pus sub acuzare pentru omor calificat. James Alex Fields Jr. era fascinat de nazism şi îl idolatriza pe Hitler, după cum spun apropiaţii săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Unul dintre liderii protestelor ultra-naţionaliste din statul american Virgina are legături cu România