Antena Meniu Search
x

Vaticanul este bulversat de acest 'atac contra păcii'

Vaticanul a lansat sâmbătă dimineață un apel la 'o reacție hotărâtă și solidară' după atentatele teroriste comise vineri noaptea la Paris și soldate cu 128 de morți și 180 de răniți, dintre care cel puțin 80 sunt în stare gravă, conform unui bilanț provizoriu.

 Vaticanul a lansat sâmbătă dimineață un apel la 'o reacție hotărâtă și solidară' după atentatele teroriste comise vineri noaptea la Paris și soldate cu 128 de morți și 180 de răniți, dintre care cel puțin 80 sunt în stare gravă, conform unui bilanț provizoriu, informează AFP.

'Suntem bulversați de această nouă manifestare de violență teroristă nebună și de ură, pe care o condamnăm în maniera cea mai radicală împreună cu Papa și cu toți cei care iubesc pacea. Este vorba despre un atac contra păcii întregii umanității, care impune o reacție decisivă și solidară din partea noastră pentru a ne opune propagării urii mortale sub toate formele sale', a declarat purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Federico Lombardi, într-un comunicat de presă.

La zece luni după atacul de la redacția săptămânalului Charlie Hebdo, Franța a fost plasată în stare de urgență după seria de atacuri comise vineri noaptea în șase locuri diferite din Paris — de la Stade de France, situat în suburbiile nordice ale capitalei franceze, la zona centrală din apropiere de Piața Republicii.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Vaticanul este bulversat de acest 'atac contra păcii'