Antena Meniu Search
x

Video Zboruri anulate la Lufthansa, din cauza unei defecţiuni informatice. Un Dorel a distrus cablurile în timpul unor lucrări

Mii de pasageri ai companiei Lufthansa au avut zborurile anulate din cauza unei defecţiuni informatice.

de Redactia Observator

la 15.02.2023, 19:52

Vezi și

Pe aeroportul din Frankfurt, aproape toate avioanele care urmau să aterizeze au fost oprite. Cauza defecţiunii a fost un muncitor neatent, care a distrus cablurile unui furnizor de telecomunicații în timpul unor lucrări la calea ferată.

Șase ore de așteptare

Zborurile au fost reluate după mai bine de 6 ore de aşteptări. „Există o defecțiune a sistemului IT la nivelul întregului grup", a declarat un purtător de cuvânt pentru Reuters. Compania a precizat că problema a fost cauzată de deteriorarea mai multor cabluri din fibră de sticlă ale Deutsche Telekom în timpul unor lucrări de construcție în Frankfurt. Reparațiile vor dura până miercuri după-amiază, a precizat Lufthansa.

Acțiunile Lufthansa, care deține SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines și Eurowings, au scăzut cu 1,5% la ora 1017 GMT.

„În prezent, companiile aeriene ale grupului Lufthansa sunt afectate de o întrerupere IT. Acest lucru provoacă întârzieri și anulări de zboruri. Regretăm neplăcerile pe care acest lucru le provoacă pasagerilor noștri", a comunicat Lufthansa pe Twitter.

Defecțiunea sistemului IT vine cu două zile înainte de grevele planificate pe șapte aeroporturi germane, care se așteaptă să ducă la perturbări majore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Zboruri anulate la Lufthansa, din cauza unei defecţiuni informatice. Un Dorel a distrus cablurile în timpul unor lucrări