Antena Meniu Search
x

Video Zi decisivă pentru Donald Trump. Susținătorii fostului președinte s-au adunat în fața tribunalului în care s-ar putea decide arestarea sa

Zi decisivă pentru fostul preşedinte american Donald Trump. Astăzi, acesta ar putea să fie arestat, conform anunţului făcut chiar de el sâmbătă. Trump este investigat pentru plata a 130.000 de dolari pe care ar fi făcut-o în timpul campaniei electorale din 2016 către actriţa de filme pentru adulţi, Stormy Daniels, pentru a-i cumpăra tăcerea în privinţa unei presupuse aventuri. Dacă afirmația lui Trump se va adeveri, acesta ar deveni primul fost președinte american care va fi urmărit penal. Fostul lider de la Casa Albă şi-a anunţat din timp susţinătorii şi i-a îndemnat să "își ia țara înapoi" cu proteste în faţa tribunalului.

de Redactia Observator

la 21.03.2023, 14:24

Vezi și

Confruntată cu temerile de tensiuni sau chiar violenţe în metropola democrată - dar unde Donald Trump se bucură de sprijin -, poliţia municipală (NYPD) a declarat pentru AFP că "starea de pregătire este o constantă în orice moment şi în orice eventualitate" şi că se "coordonează" cu poliţia federală (FBI) şi cu procuratura din Manhattan.

Luni, la o conferinţă de presă, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, considerat un candidat de frunte pentru nominalizarea republicană la prezidenţialele din 2024, deşi încă nu şi-a anunţat participarea, l-a acuzat pe procurorul districtual din Manhattan că "este finanţat de Soros, şi ca şi alţi procurori finanţaţi de Soros încearcă să impună o agendă politică societăţii în detrimentul statului de drept şi al siguranţei publice", a consemnat Reuters.

De Santis a făcut referire la miliardarul american de origine maghiară George Soros, vechi finanţator al cauzelor progresiste şi al cărui nume este evocat frecvent de susţinători ai cauzelor de dreapta. El a adăugat că "nu are niciun interes să se implice" într-o potenţială extrădare a lui Trump la New York, de la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, din Florida.

În afară DeSantis şi Mike Pence, fostul vicepreşedinte al lui Trump şi care a vorbit de un abuz de putere, majoritatea principalilor potenţiali candidaţi republicani la preşedinţie au păstrat deocamdată tăcerea în această problemă.

Pe acelaşi subiect

Elon Musk: Dacă Trump va fi arestat, va câştiga detașat alegerile din 2024

Miliardarul Elon Musk consideră că sâmbătă că fostul Donald Trump va fi reales cu o "majoritate zdrobitoare de voturi" dacă va fi pus sub acuzare - sau, eventual, arestat și potențial "încătușat" - săptămâna viitoare.

"Dacă se va întâmpla acest lucru, Trump va fi reales cu majoritate zdrobitoare de voturi", a scris Musk pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Musk și-a exprimata această părere atunci când a reacționat la o emisiune a Fox News care a detaliat modul în care biroul Procurorului Districtului Manhattan a cerut o întâlnire cu autoritățile de aplicare a legii înainte de o posibilă inculpare a lui Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Zi decisivă pentru Donald Trump. Susținătorii fostului președinte s-au adunat în fața tribunalului în care s-ar putea decide arestarea sa