Antena Meniu Search
x

Portul Hamburg a aniversat 824 de ani de la infiintare

Portul german Hamburg si-a sarbatorit, ca in fiecare an, ziua de nastere printr-o grandioasa parada navala la care au luat parte peste 300 de vase de toate felurile. Invitatul de onoare a fost cel mai nou distrugator al marinei regale britanice.

Vezi și

Vapoare traditionale cu aburi, maiestuoase veliere cu mai multe catarge si nave de lupta de ultima generatie s-au adunat la Hamburg pentru festivalul anual al portului. Multimi de spectatori entuziasti au urmarit, de pe malurile Elbei, una dintre cele mai ample parade navale organizate, an de an, in lume.

Vedeta din acest an a fost distrugatorul Defender, cea mai noua nava a Marinei Regale Britanice. Echipajul aliniat pe punte a prezentat onorul in timp ce imnul Marii Britanii rasuna din difuzoare. Distrugatorul, intrat in serviciu cu doar cateva luni in urma, are ca misiune principala apararea antiaeriana a flotei, cu un sistem sofisticat de radare si rachete.

La fel de admirate, sau poate chiar mai mult, au fost si marile corabii cu panze care nu mai servesc, astazi, decat ca nave-scoala sau, eventual, decoruri de film.

Portul Hamburg sarbatoreste, luna acesta, 824 de ani de la actul sau de nastere: un document prin care imparatul Frederic Barbarossa i-a acordat scutirea de taxe vamale. Festivalul dureaza patru zile, iar organizatorii se asteapta sa inregistreze un milion si jumatate de vizitatori: de la iubitori pasionati ai marii pana la simpli amatori de distractie si de bere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Portul Hamburg a aniversat 824 de ani de la infiintare