Antena Meniu Search
x

Video Anchetă internă după ce o elevă a fost bătută pe holul unei şcoli din Prahova: ''Nu avem pază. Se poate intra fără probleme în şcoală''

În şcoli, e bătaie generală. Copiii se înjură şi se lovesc cu pumnii şi picioarele, iar profesorii sunt complet depăşiţi. Miercuri v-am prezentat imagini de o violenţă şocantă de la o şcoală din Prahova. Azi am mers să vedem ce măsuri se iau. Ce am descoperit, întrece orice imaginaţie: profesorii nu ştiu că există o lege anti-bullying şi nici cum să intervină în cazurile de violenţă.

de Andra Dolana

la 11.06.2021, 12:09

Vezi și

Furios şi întărâtat de alţi elevi, un băiat loveşte nemilos o adolescentă. Fata e bătută crunt, cu pumni şi picioare, minute în şir. Niciun profesor nu intervine. Bătaia a avut loc acum două zile la şcoala din satul Diţeşti, judeţul Prahova. Am fost să vedem cum este posibil ca holul unei şcoli să devină ring de box şi nimeni să nu facă nimic. 

Şcoala din Diţeşti. Aici avem secretariatul. Nimeni la pază. Elev de serviciu sau profesor de serviciu. Haideţi să vedem pe cine găsim. Cu chiu cu vai, întâlnim un profesor care să stea de vorbă cu noi. 

''Astea s-au întâmplat aici la dumneavoastră în şcoală?

Da!

Pe acelaşi subiect

Acum două zile? 

O să vă rog să opriţi camera.''

''Nu era nimeni în şcoală? Niciun profesor?

Ba erau profesori.''

Cristian Nuţă, directorul şcolii: A intervenit domnul profesor de serviciu din acea zi. 

Părinţii au fost chemaţi la şcoală şi au convenit să nu depună plângere la poliţie. Directorul a demarat o anchetă. Şi a informat Inspectoratul că a suplimentat numărul profesorilor de serviciu. Dar...

Cristian Nuţă, directorul şcolii: Nu avem pază. Se poate intra fără probleme în şcoală. Am instalat acele dispozitive de blocare a uşilor. De dimineaţă nu erau închise.

Cât despre lege... 

''Comisia pe legea anti-bullying din câte persoane este formată?

Să vă spună domnul director, eu abia m-am întors din concediu. Sunt venită de o lună.'' 

Doar că legea anti-bullying nu a intrat în vigoare acum o lună, ci acum doi ani. Şi are norme de aplicare de anul trecut. Fiecare şcoală trebuie să aibă un grup de acţiune antibullying, format din maxim 10 membri.  Directorul şcolii, trei profesori formaţi în problematica violenţei, doi reprezentanţi ai elevilor, un reprezentant al părinţilor şi reprezentanţi ai autorităţii locale. În Prahova, legea există doar pe hârtie. 

Ilona Cornelia Rizea, inspector general: Există o.. o... o procedură, la care se lucrează.

Cristian Nuţă, directorul şcolii: Ştiţi că trebuie să aveţi un grup. Fiecare diriginte e responsabil.

Cazuri de bullying pe bandă rulantă

Când nu îşi predau unul altuia lecţii de violenţă, elevii o învaţă de la profesori. Mama unei fete de clasa a IX-a ne-a mărturisit că fiica ei este terorizată de profesoara de informatică. Copila ar fi fost jignită şi chiar dată afară de la ore. 

Laura Ardeleanu, mama fetei: Voi cere o expertiză psihiatrică în instanţă, îi stresează, îi terorizează la ore.

''Copiii se plângeau de ea că ţipa mult la ore. 

Şi îi jigneşte. 

Da, aşa am auzit.

Stiu că s-a certat acum o lună cu o elevă, a făcut-o nesimţită.''

Şcoala a întrunit comisia de disciplină în cazul profesoarei. Nu este prima dată. 

Elena Nechita, director liceu Medgidia: Au fost nişte exprimări nefericite, nu vreau să intervin pentru că aş influenţa într-un fel sau altul comisia de disciplină. 

Sorin Mihai, inspector general ISJ Constanța: Au fost situaţii numeroase până la acest moment, profesoara n-a fost sancţionată. Ceea ce ne ridică semne de întrebare. 

Potrivit surselor Observator, profesoara este căsătorită cu un consilier local. Iar din Consiliul de Administraţie care ar trebui să voteze o eventuală sancţiune fac parte şi consilieri locali şi reprezentanţi al Primăriei. Profesoara de informatică nu a vrut să ne ofere un punct de vedere. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Fii Observator » Anchetă internă după ce o elevă a fost bătută pe holul unei şcoli din Prahova: ''Nu avem pază. Se poate intra fără probleme în şcoală''