Antena Meniu Search
x

Video Avalanşă de incendii la CFR. Călătorii din trenul IR1833 au fost evacuaţi după ce locomotiva a luat foc în apropiere de Oradea

Un alt incident grav a avut loc pe calea ferată. Locomotiva trenului IR 1833 care mergea spre Timişoara a luat foc în mers, iar circulaţia feroviară în zonă a fost dată peste cap.

de Mihaela Uretu

la 23.08.2021, 18:58

Vezi și
  • Imagini şi informaţii primite pe Fii Observator

Incidentul a avut loc într-o localitate la aproximativ 80 de kilometri de Oradea. La un moment dat, călătorii au simţit un miros puternic de fum şi au fost anunţaţi că trebuie să coboare de urgenţă din tren. O cititoare care se află în acel moment în trenul respectiv ne-a trimis imaginile pe Fii Observator. Pompierii au fost chemați de urgență, iar oamenii stau de mai bine de o oră şi aşteaptă o altă locomotivă de la Cluj. 

Denisa Crisu via Fii Observator: Locomotiva a luat foc la 80 km de Oradea. În acest moment sunt în trenul IR1833 a cărui locomotivă a luat foc. Trenul este de Timişoara. Nu ştim nimic deocamdată, se caută soluţii pentru stingerea focului. Am plecat de la Cluj la ora 15 şi la ora 17 a luat foc locomotiva. Destinaţia mea finală este Oradea, trebuia să ajung la ora 18. Am fost anunţaţi că mai durează o oră până o locomotivă din Cluj va mişca trenul până la prima staţie. Vor aduce o altă locomotivă. 

CFR Călători a venit cu noi precizări

"Astăzi, 23 august 2021, la locomotiva trenului IR 1833 Iași – Timișoara Nord s-a produs o degajare de fum între stațiile Poieni-Ciucea, în jurul orei 17:00. Locomotiva a fost decuplată de la vagoane, iar mecanicul a acționat prompt cu stingătoarele din dotare. Conform procedurilor CFR Călători aferente unor asemenea situații, a fost avizat serviciul 112, o echipă de intervenție deplasându-se la fața locului. Siguranța și securitatea pasagerilor nu au fost afectate. Trenul își va relua mersul în condiții de siguranță, cu o întârziere de circa 150 de minute, cu o locomotivă de ajutor trimisă de la stația Cluj Napoca. Călătorii trenului IR 1833 vor primi apă în stația Oradea. Cauzele care au generat degajarea de fum vor fi stabilite de comisia de cercetare, după sosirea locomotivei în depou. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere.", au transmis angajaţii CFR Călători. 

Incidentul vine după ce locomotiva trenului în care se aflau mai bine de 30 de persoane a luat foc în această dimineaţă, în jurul orei 5, pe ruta Arad-Timişoara. Pentru oameni a urmat o aşteptare în câmp, mai bine de două ore, până când au fost preluaţi de un alt tren şi duşi la destinaţie.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Fii Observator » Avalanşă de incendii la CFR. Călătorii din trenul IR1833 au fost evacuaţi după ce locomotiva a luat foc în apropiere de Oradea