Antena Meniu Search
x

Video Călătoria cu avionul începe şi se termină cu aglomeraţie. Sute de oameni nu ştiu ce documente ar trebui să prezinte la controlul DSP

Dacă e aglomeraţie la plecarea în vacanţă, e şi la întoarcere. Asta se întâmplă pe aeroporturile din ţară, inclusiv pe Otopeni. La plecări cozile se formează pentru că sunt multe zboruri, însă la sosiri motivul e altul. Sute de oameni se înghesuie la controlul DSP şi aşteaptă zeci de minute pentru că...nu ştiu ce documente ar fi trebuit să aibă la ei.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 21.07.2021, 19:50

Vezi și

Sunt imagini care vin zilnic pe Fii Observator. E haos de când a început perioada concediilor. Oamenii fie nu ştiu ce au de făcut, aşa că se aşează automat la cozi, fie uită să completeze hârtii necesare. În orele de vârf se stă la coadă zeci de minute. Şansele să se schimbe situaţia în viitorul apropiat sunt mici spre deloc.

Avem zonă specială pentru cei care au cvertificatul digital, dar nu toţi vin cu certificatul, deşi sunt vaccinaţi. Din păcate, unele companii nu comunică aceste informaţii cu pasagerul şio noi ne trezim cu o aeronavă, două. 100-200 de oameni, care nu ştiu despre formularul pe care trebuie să îl completeze", a declarat Cosmin Peşteşan, director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Iar când aterizează mai multe curse în acelaşi timp e dezastru în zona de triaj DSP, unde sunt doar cinci medici. Sunt intervale în care, într-o singură oră, în acestă zonă ajung peste 2.500 de pasageri. Dintre aceştia, în jur de 1.800 din zone galbene sau roşii. Mulţi nu au documentele necesare şi automat întârzie tot procesul. "În ultimele luni, cam în fiecare zi şi odată ce o ţară intră în zona galbenă sau roşie, situaţia se îngreunează. Avem nevoie şi de înţelegere din partea pasagerilor", a declarat Marius Eduard, instructor operaţional CNAB.

Cei care se întorc din zona roşie trebuie să prezinte dovada vaccinării, dar şi un formular de intrare în ţară. Nevaccinaţii intră automat în carantină de 14 zile. Se scurtează la 10 zile, dacă prezintă un test PCR negativ. Cei care vin din zona galbenă scapă de carantină dacă prezintă certificatul digital, care e dovada vaccinului, a testului PCR negativ sau a trecerii prin boală. Tot trebuie să completeze formularul. Cine vine din zona verde are culoar special şi nu are nevoie de niciun document justificativ.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Fii Observator » Călătoria cu avionul începe şi se termină cu aglomeraţie. Sute de oameni nu ştiu ce documente ar trebui să prezinte la controlul DSP