Antena Meniu Search
x

Foto Continuă coşmarul românilor blocaţi pe aeroportul din Cancun

Zeci de români sunt în continuare blocați pe aeroportul din Cancun, iar familiile din țară sunt disperate pentru că nu mai pot lua deloc legătura cu ei. Potrivit mărturiilor venite din partea rudelor, turiștii români au fost ignoraţi de către autorităţile din Mexic.

de Redactia Observator

la 03.02.2021, 19:04

Turişti români blocaţi în Cancun - Fii Observator
  • Mai mulţi români sunt în continuare blocaţi pe aeroportul din Cancun
  • ANAT a trimis o scrisoare de protest către Ambasada Mexicului din România
  • MAE spune că românii nu ar fi explicat clar scopul călătoriei
  • Mii de români îşi petrec anual vacanţele în Mexic

Iubita unuia dintre românii care se află în acest moment în Mexic ne-a povestit PE FII OBSERVATOR  că ultima discuție pe care a avut-o cu iubitul său a fost acum mai multe ore. 

El i-a spus că este tratat inuman, bruscat și ținut fără apă și mâncare de către autoritățile din Mexic, încă de când a fost reţinut.

Mădălina: Aseară au fost reținuți, li s-au confiscat telefoanele și bunurile și sunt ținuți “prizonieri” într-un aeroport părăsit pentru a se face mai mare scandal. Sunt ținuți în frig, pe jos. Sunt oameni bătrâni și copii și nu au apă și mâncare. A reuşit să trimită poza și câteva mesaje de pe un telefon ce a reuşit să îl ascundă. Nu am reuşit să vorbesc foarte mult. Știu că doar românii au fost reținuți, restul persoanelor au fost lăsate să intre. Merg însoțiți la baie, sunt păziți cu arme și li s-au confiscat paşapoarte, acte, carduri. 

Potrivit acesteia, românii vor sta pe aeroportul din Cancun, cel mai probabil până la sfârşitul săptămânii. 

Mădălina: Până joi nu au acces la telefoane, iar în zborul de mâine nu sunt locuri pentru toți și ii vor ţine până duminică acolo. Cel mai probabil în condiţii foarte, foarte, foarte rele.

Ministrul de Externe a reacţionat în cazul românilor rămaşi în Mexic

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a declarat, referitor la acest incident, că este o atitudine neprietenoasă a autorităţilor mexicane şi este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Acesta a adăugat că au fost făcute demersuri pe lângă compania Lufthansa pentru trimiterea unei aeronave mai mari care să îi aducă în Europa pe cei 114 cetăţeni români.

Totodată, ministrul afacerilor externe a mai spus că turiştii români care sunt blocaţi pe aeroport vor primi asistenţă şi de la Consulatul de la Miami.

„Este o situaţie care riscă să ducă, în ceea ce priveşte Mexicul, la pierderea de turişti, bani şi credibilitate ca destinaţie de călătorie prin astfel de acţiuni. Am ridicat faţă de autorităţile mexicane şi problema condiţiilor de aşteptare, în vederea returnării. Cetăţenii români au sesizat că interviurile s-au purtat doar în limba spaniolă, au sesizat un comportament abuziv din partea poliţiştilor de frontieră, lipsa apei şi a hranei, spaţii improprii în care sunt plasaţi”, a mai spus  ministrul afacerilor de externe în cadrul unei conferinţe de presă.

ANAT protestează împotrivă măsurilor luate de către autorităţile mexicane

Şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism protestează împotriva abuzurilor la care sunt supuşi turiştii români, pe aeroporturile din Mexico City şi Cancun. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a trimis o scrisoare de protest către Ambasada Statelor Unite Mexicane din România. 

Mexic devenise una dintre destinaţiile exotice solicitate de către turiştii români în acest sezon, în special datorită faptului că nu se solicită test PCR covid-19 şi nu este nevoie de carantină de 14 zile la revenirea în ţară.

Acum, sute de turişti români, care au efectuat rezervări prin agenţii de turism româneşti, sunt nevoiţi să renunţe la serviciile achitate şi să se întoarcă în ţară fără nicio explicaţie.

- material realizat cu imagini şi informaţii primite pe Fii Observator -

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Fii Observator » Continuă coşmarul românilor blocaţi pe aeroportul din Cancun