Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mărturia unei românce blocate pe aeroportul din Cancun: "A fost ceva inuman. Ne-au îmbrâncit". Tânăra a fost și separată de soț

Situaţie alarmantă în Mexic! Peste 80 de turişti români au fost blocaţi pe aeroportul din Cancun, în condiţii extreme. Oamenii spun că nu au avut acces la propriile telefoane, au fost bruscaţi şi ameninţaţi cu închisoarea atunci când cereau explicaţii. Mulţi dintre ei au fost chiar separaţi de familie. Autorităţile mexicane au invocat motive de securitate pentru interzicerea accesului românilor în ţara lor.

de Redactia Observator

la 02.02.2021 , 16:54

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Clara Georgiana, româncă sechestrată în Cancun: A fost ceva inuman, nu ne-au dat voie să sunăm pe nimeni. Ne-au împins, ne-au îmbrâncit, pe unul dintre colegi l-a ameninţat cu închisoarea. 

Sunt clipele de coşmar prin care Clara Georgiana a trecut în urmă cu câteva zile. Tânăra abia aterizase pe aeroportul din Cancun, atunci când, spune ea, a fost separată de soţul ei, închisă într-o celulă pe aeroport şi deportată cu forţa, fără niciun fel de explicaţie. 

Clara: Au spus că este ceva pe numele nostru, că apare o eroare pe numele nostru şi trebuie să verificie şi atât. Pur şi simplu ne-au îngrădit ca pe cei mai mari criminali. Şi dacă ne întorceam să le spunem, ne împingeau de la spate şi ne spuneau: "Mergeţi, nu aveţi dreptul să puneţi întrebări".

Vezi și

Problemele nu s-au oprit însă acolo. Din cauza separării, soţul Clarei a rămas fără bani şi fără telefon. A fost nevoit să împrumute un telefon de la prieteni ca să poată lua legătura cu ea. Tot de la ei a făcut rost şi de bani. Cu toate acestea, nu s-a putut întoarce cu soţia lui în ţară. 

Clara: I-am spus "pe noi ne deportează, plecăm". Şi a spus că încearcă şi el să vină. Nu i s-a dat voie să-şi cumpere nici măcar bilet de avion, pentru că au spus că nu este loc în avion. 

Cazul Clarei nu este unul singular. 85 de români au trecut printr-o experienţă similară. Primele cazuri au fost semnalate pe 30 Ianuarie. 

Românii au lansat de atunci apeluri disperate pe Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ministerul Afacerilor Externe a explicat că românilor le-a fost interzis accesul pe teritoriul mexican din motive de securitate. Oamenii nu ar fi justificat clar scopul călătoriei. 

"Potrivit datelor preliminare deciziile de interzicere a accesului pe teritoriul mexican au fost adoptate atât pe baza răspunsurilor cetățenilor români la interviul realizat la sosire, cât și ca urmare a identificării unor alerte la verificarea documentelor de călătorie prezentate de persoanele în cauză". 

După zeci de ore de chin, românii au fost în cele din urmă deportaţi şi urmează să ajungă în această după-amiază pe aeroporul Henri Coandă din Bucureşti. 

Bogdan Chicaroșie: În acest moment ne aflăm pe aeroportul din Frankfurt. Suntem în jur de 30 de persoane care am fost îmbarcate în acest zbor din cele aproximativ 80. 

Nu este însă primul caz de acest gen. Mai mulţi români au povestit pe reţelele de socializare experienţe similare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Mărturia unei românce blocate pe aeroportul din Cancun: "A fost ceva inuman. Ne-au îmbrâncit". Tânăra a fost și separată de soț